Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών

Εκθέσεις

  [ θεματικός πίνακας ]

 

Ζάππειον Μέγαρον

Οκτώβριος 1954 (έναρξη 25/10)

γνωστή ως η "Τριεθνής" Εκθεση

 

Από τα "Αεροπορικά Νέα", τεύχος Νοέμβριου 1954.

 

ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ

 

Παρουσία του υπουργού της Προνοίας κ. Σολομωνίδη, του υφυπουργού της Αεροπορίας κ. Γυαλίστρα, του πρεσβευτού της Γιουγκοσλαβίας κ. Γιοβάνοβιτς, του Τούρκου επιτετραμμμένου, του προέδρου της Βασιλικής Αερολέχης της Ελλάδας κ. Ποταμιάνου και άλλων επισήμων έγιναν την 25η Οκτωβρίου  τα εγκαίνια της Α' Βαλκανικής Αεραθλητικής Εκθέσεως εις το Ζάππειον.

Εις το περιστύλιον του Ζαππείου είχον τοποθετηθή εξ ανεμοπλάνα διαφόρων τύπων, εις δε τας αιθούσας υπάρχουν ενδιαφέροντα εκθέματα εμφανίζοντα την επίδοσιν των αερολεσχών και εν γένει του αεραθλητισμού της Γιουγκοσλαβίας, Τουρκίας και Ελλάδας.

Υπάρχουν επίσης εκθέματα αφορώντα την πρόγνωσιν του καιρού καθώς και μετεωρολογικά αερόστατα.

Το υπουργείον Δημοσίων Εργων αντιπροσωπεύεται  δια μηχανημάτων και άλλων εκθεμάτων σχετιζομένων  με την αεροφωτογράφησιν, το δεν υπουργείον της Προνοίας παρουσιάζει στοιχεία και φωτογραφίας από τον τομέα του αεροψεκασμού. Ενδιαφέροντα είναι και τα Γιουγκοσλαβικά εκθέματα τα αφορώντα τον αλεξιπτωτισμόν, ο οποίος ως σπορ είναι εξαιρετικά διαδεδομένος εις την γείτονα χώραν.

Τέλος το Κρατικόν Εργοστάσιον Αεροπλάνων Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζει μίαν εκλαϊκευμένην παράστασιν των διαδοχικών φάσεων κατασκευής ανεμοπτέρων.

 

 

"Αεροπορικά Νέα" 11.54

horizontal rule

Προσέλευση επισήμων.
Σε δεύτερο πλάνο φαίνεται έκθεση αερομοντέλων, το πιθανότερο και αυτά της Ε.Α.Α.

αρχείο ΕΛ.Α.Ο.

horizontal rule

Ενα μέρος από τα εκθέματα της Ε.Α.Α.

αρχείο ΕΛ.Α.Ο.

horizontal rule

Από αριστερά: Μιράντα Διαμαντοπούλου, Λιλή Βαφειαδάκη, Παντελής Βαφειαδάκης,  (άγνωστος), Τάσος Σαπουνάκης (ξεσκονίζει το μοντέλο του).

αρχείο Α. Βαφειαδάκη

horizontal rule

πρακτικό #32 ΔΣ ΕΑΑ 5/11/54

Ο κ. Πρόεδρος λέγει ότι η συμμετοχή της Ενώσεως εις τους Τριεθνείς αγώνας υπήρξεν λίαν επιτυχής και ότι η έκθεσις εν τω Ζαππείω θα εξακολουθήση να παραμένη ανοικτή επί τινας ημέρας.

 

Με την ευκαιρία της συνεύρεσης των αεραθλητών των τριών κρατών στην "τριεθνή" επίδειξη και έκθεση, η Γιουγκοσλαβική αποστολή, προσέφερε στην Βασιλική Αερολέσχη της Ελλάδος φωτογραφικό λεύκωμα, που στην πρώτη σελίδα είχε την φωτογραφία του Στρατάρχη Τίτο, και στις υπόλοιπες περιελάμβανε στιγμιότυπα από αεραθλητικές δραστηριότητες.

[ θεματικός πίνακας ] - [ πρώτη σελίδα ]