Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών

Συνθέσεις Δ. Σ. & Πεπραγμένα

  [ θεματικός πίνακας ]

 

1981-1990

(4η δεκαετία)

 

1981

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Νασιόπουλος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος

Σταυρούλιας Νικόλαος , Αντιπρόεδρος

Κακογιάννης Ευστάθιος, Γεν. Γραμματεύς

Κόκκοτας Σωτήριος, Ταμίας

Ευαγγελίδης Σάββας (Σάκης), Εφορος Λέσχης & Υλικού

Παχάκης Εμμανουήλ, Σύμβουλος

Υποφάντης Χρήστος, Σύμβουλος

 

Σύνθεση Δ.Σ. από 5/10/81

 

Κωνσταντακάτος Ιωάννης , Πρόεδρος

Σταυρούλιας Νικόλαος , Αντιπρόεδρος

Κακογιάννης Ευστάθιος, Γεν. Γραμματεύς

Τριβιζάς Γεώργιος, Ταμίας

Ευαγγελίδης Σάκης, Εφορος Λέσχης & Υλικού

Σταμάτης Δημήτριος, Σύμβουλος

Υποφάντης Χρήστος, Σύμβουλος

Πεπραγμένα:

 

1) Αρχίζοντας με τα πατροπαράδοτα στοιχεία, φέτος γράφτηκαν στην Ενωση 57 νέα μέλη, από τα οποία 30 δόκιμα και 27 τακτικά, έγιναν επίσης τακτικά 16 από τα παλιότερα δόκιμα μέλη μας.

2) Στον τομέα θεωρητικής εκπαίδευσης, ωργανώθηκαν 3 σεμινάρια

α) Στο πρώτο, συνέχεια του σεμινάριου που άρχισε το 1980, συμμετείχαν 15 αερομοντελιστές, που παρακολούθησαν μαθήματα κατασκευών, με πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο της ένωσης. Κύριος παρουσιαστής ήταν ο κ. Νασιόπουλος.

β) Στο δεύτερο σεμινάριο, με τίτλο "Τα Πρώτα Βήματα", έγινε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, και απευθύνετο κι' αυτό στους νέους, αρχάριους αερομοντελιστές, με εισαγωγή στον αερομοντελισμό, και μιά λεπτομερή κάλυψη της τεχνικής κατασκευής ξυλίνων αερομοντέλων. Συμμετείχαν 45 νέα μέλη μας, και το παρουσίασε ο κ. Κωνσταντακάτος.

γ) Το τρίτο σεμινάριο, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ήταν για τους προχωρημένους αερομοντελιστές και είχε τον τίτλο "Ενας Αερομοντελιστής Σας Χαρίζει Την Πείρα Του". Παρουσίασε στους ασχολούμενους με τα τηλ/μενα μοντέλα την θεωρία των συστημάτων τηλ/σεως, ο κ. Σταυρούλιας, την εκλογή και εγκατάσταση του συστήματος  ο κ. Κωνσταντακάτος, και τους κανόνες ασφάλειας στο εργαστήριο και το αεροδρόμιο ο κ. Σούλλιαν. Και σ' αυτό συμμετείχαν 45 αερομοντελιστές.

Σημειώνουμε ότι τα δυο τελευταία σεμινάρια έγιναν με την βοήθεια ειδικού προβολέα διαφανειών, Overhead Projector, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Ενωσή μας, συμβάλλοντας στη πληρέστερη παρουσίαση της εκτεταμένης ύλης, μέσα στα προγραμματισμένα τετράωρα.

3) Πτητική εκπαίδευση μελών-προπονήσεις

Σχεδόν όλες τις Κυριακές του έτους, τις μεγάλες αργίες και τα περισσότερα Σάββατα, οι αερομοντελιστές μας πραγματοποίησαν επιτυχημένες πτήσεις στο Αεροδρόμιο Μαραθώνα και σε άλλα μέρη που υπερβαίνουν με πρόχειρους υπολογισμούς τις 2.000 ώρες, αρκετές από τις οποίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και έδωσαν σε νέα μέλη το κατάλληλο επίπεδο για να πάρουν μέρος και να διακριθούν στην αγωνιστική ημερίδα που ωργανώσαμε τον Δεκέμβριο.

4) Η συμμετοχή μας στις διάφορες αεραθλητικές εκδηλώσεις, εξαρτάται πάντοτε από πολλούς παράγοντς, κυρίως από την συχνότητα, την εποχή και τον τόπο που οργανώνονται, και φυσικά από το εάν θα μας προσκαλέσουν, ή εάν θα αποδεχτούν την προσφορά μας.

Τον Μάϊο τα μέλη μας Καραντικός, Φέξης & Κωνσταντακάτος συμμετείχαν σαν κριτές στην αγωνιστική ημερίδα της ομάδας αερομοντελιστών Ηρακλείου, που έγινε στα Χανιά. Τα τρία μέλη μας, βοήθησαν επίσης τους Κρήτες συναδέλφους σε τεχνικά και οργανωτικά θέματα.

Τα μέλη μας Κόλλιας, Υποφάντης & Κωνσταντακάτος εκπαίδευσαν στελέχη Αεροπροσκόπων στην ΠΕΒΑ τον Ιούλιο.

Τον Σεπτέμβριο, τα μέλη μας Σεβαστός & Κωνσταντακάτος παρακολούθησαν με την ιδιότητα του επισήμου παρατηρητή τους παγκόσμιους αγώνες τηλ/μένων ακροβατικών, στο Ακαπούλκο του Μεξικού και έφεραν μαζί τους εκτός από τις τεχνικές πληροφορίες, και το μήνυμα ότι οι αερομοντελιστές μας μπορούν να συναγωνιστούν με καλά αποτελέσματα τους ξένους συναδέλφους.

Τον Νοέμβριο η Ενωση συμμετείχε ενεργά στην επιτυχία της έκθεσης αερομοντελισμού της Εφορίας Αεροπροσκόπων Σαρωνικού.

5) Στον τομέα των Δημοσίων σχέσεων, ο Πρόεδρος της Ενωσης παρέστη στην δεξίωση της Αερολέσχης Πειραιώς, και στα εγκαίνια της έκθεσης των αεροπροσκόπων, ενώ επισκέφτηκε και τον τραυματία αερολιμενάρχη κ. Σπ. Κουτσογιαννόπουλο στο ΚΑΤ.

Στις 9 Νοεμβρίου το Δ.Σ. της Ενωσης δεξιώθηκε τους προμηθευτές ειδών αερομοντελισμού, με τους οποίους συζητήθηκαν κοινά προβλήματα και συμφωνήθηκε μία πολιτική αλληλοβοηθείας.

Τον Δεκέμβριο το μέλος μας κ. Π. Τριανταφυλλόπουλος και ο Πρόεδρος της Ενωσης υποδέχθησαν τον Τούρκο συνάδελφο κ. Murat Yucad, με την γνωστή Ελληνική φιλοξενία.

Μετά από ενέργειες, με την αντιπροσωπεία της Time-Life πετύχαμε για να μέλη μας που ενδιαφέρονται για την περίφημη αεροπορική της πολύτομη έκδοση, σημαντική έκπτωση.

'Στην νεοφώτιστη Αερολέσχη Χίου, στείλαμε έντυπο υλικό, οργανωτικό και τεχνικό, καθώς και σε ενδιαφερόμενους  Αερομοντελιστές της Ηγουμενίτσας.

Διατηρήσαμε μία συνεχή επαφή με τους αερομοντελιστές των Τρικάλων, μέσω του μέλους μας κ. Ν. Μάντζαρη, με τους συναδέλφους του Αγρινίου μέσω του μέλους μας κ. Κ. Κωστόπουλου, και με την αξιοζήλευτη ομάδα της Αερολέσχης Πατρών με τα μέλη μας Π. Τριανταφυλλόπουλο, Τ. Κατσώρη, και Η. Σοφιανό, ενώ μόλις άρχισαν οι επαφές με την νεοϊδρυθείσα "Λέσχη Αερομοντελιστών  Θεσσαλονίκης".

Το έργο και τα προγράμματα της Ενωσης είδαν το φως της ευρύτερης δημοσιότητας στα περιοδικά "Επίκαιρα", "Ομάδα & Πτήση", στην Τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ και στα "Αεραθλητικά Νέα", την έκδοση της ΕΑΛΕ την οποία τροφοδοτούμε συνεχώς με ύλη.

Τέσσερεις από τις εκδηλώσεις μας διαφημίστηκαν σε καίρια σημεία, με έγχρωμες αφίσσες που φιλοτέχνησε η δις Λίλυ Αριόν.

Εξ άλλου κατασκευάστηκαν ειδικοί πίνακες ανακοινώσεων, με θήκη για ενημερωτικά φυλλάδια της ΄Ενωσης, που θα τοποθετηθούν στα καταστήμρατα, σε άλλες αερολέσχες, σε περιστασιακές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αγώνες κ.λ.π., ώστε να ενημερώνεται το ευρύ κοινό και τα μέλη μας έγκαιρα σχετικά με τις εκδηλώσεις μας.

6) Τιμητικές διακρίσεις μελών μας.

Ο κ. Γ. Μπάφας ανακηρύχθηκε Τακτικό μέλος της ΕΑΛΕ και έτσι πλέον έχουμε 7 μέλη μας στην Ανωτάτη Αεραθλητική Αρχή, από τα οποία οι κ.κ. Μπακέλας και Σεβαστός εξελέγησαν και μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου.

7) Στην αγωνιστική δραστηριότητα έχουμε να παρουσιάσουμε αξιόλογη συμμετοχή και αποτελέσματα:

Από τους 19 αθλητές που διαγωνίστηκαν για μιά θέση στην Εθνική Ομάδα, οι 15 ήταν μέλη μας, και η Εθνική Ομάδα που πήρε μέρος στους Βαλκανικούς αγώνες στην Τουρκία, συγκροτήθηκε από τους πρωτεύσαντες στα κριτήρια, που ήταν όλοι μέλη μας. Τα μετάλλια που κέρδισαν για την Πατρίδα μας ήταν δύο αργυρά στην ομαδική κατάταξη των κατηγοριών Τηλ/μένων ακροβατικών και δεσμίων ταχύτητας, και ένα χάλκινο στην ατομική κατάταξη της πρώτης με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

Σημειώνουμε για την τάξη ότι ορισμένα από τα μέλη μας είναι γραμμένα και σε άλλες αερολέσχες, , οι οποίες έχουν το δικαίωμα να αναφέρουν κι' αυτές για τις επιτυχίες τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο για την μακρόχρονη εκπαίδευσή τους και την βοήθεια στην προπόνησή τους στην οποία οφείλουν και μέρος της επιτυχίας τους.

Στις 6 Δεκεμβρίου έγινε στην Σταμάτα η αγωνιστική ημερίδα που ωργάνωσε η Ενωσή μας, με τίτλο "Μια Κυριακή Γεμάτη Εκπλήξεις" της οποίας η επιτυχία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, με την συμμετοχή 19 αθλητών, και τα πλούσια έπαθλα που απενεμήθησαν σε όλους τους διαγωνισθέντες. Η συμμετοχή των μελών μας ήταν πολύ ικανοποιητική, και σε αριθμό (16 στους 19) και σε απόδοση, πέρνοντας όλες τις πρώτες θέσεις.

8) Προβολές Σε κάθε εκδήλωση που έγινε στα εντευκτήρια, περιελήφθη και ένα ημίωρο προβολής κινηματογραφικών ταινιών ή διαφανιών, με θέματα από διεθνείς αγώνες.

9) Χώρος πτήσεων

Το Δ.Σ. ανέλαβε μία διπλή εκστρατεία. Το πρώτο σκέλος αφορούσε την διατήρηση της φιλοξενείας μας στο Α/Δ Μαραθώνα, που αν και δεν είναι το ιδανικό μέρος εξυπηρετεί αφάνταστα τις ανάγκες μας, και για τον σκοπό αυτό ωργανώσαμε μετά από αλεπάλληλες επαφές με τους αερολιμενάρχες, αυστηρή εποπτεία, και ορίσαμε σαν υποχρεωτική την ασφάλιση αστικής ευθύνης προς τρίτους. Το δεύτερο σκέλος περιελάμβανε την εύρεση νέων κατάλληλων χώρων, και την εξασφάλιση του δικαιώματος χρήσης σε γνωστά αεροδρόμια, Τατόϊ και Σταμάτα.

10) Τελευταία εκδήλωση της χρονιάς που πέρασε, ήταν το "Χριστουγεννιάτικο Παζάρι" μια καινοτομία ίσως στον κύκλο μας, που έδωσε πέρα απ΄την γιορταστική νότα, και την ευκαιρία στους αερομοντελιστές να αξιοποιήσουν παλιό ή καινούργιο υλικό με εκποιήσεις, αγορές, ή ανταλλαγές. Στο παζάρι ξεκίνησε και η λαχειοφόρος αγορά, που με τα πλούσια δώρα της τράβηξε πολλούς αερομοντελιστές που ενίσχυσαν σημαντικά το ταμείο μας.horizontal rule

1982

Σύνθεση Δ.Σ.

Κωνσταντακάτος Ιωάννης, Πρόεδρος

Σταυρούλιας Νικόλαος, Αντιπρόεδρος

Κόλλιας Κωνσταντίνος, Γεν. Γραμματεύς, από 28/4 Κόκκοτας Σωτήριος

Τριβιζάς Γεώργιος, Ταμίας

Ευαγγελίδης Σάββας, Εφορος Υλικού, από 10/3/82 Κακογιάννης Ευστάθιος

Σοφός Παναγιώτης, Εφορος Λέσχης, από 28/4 Υποφάντης Χρήστος

Τσιρτσίμπασης Ιωάννης, Δημόσιες σχέσεις

 

 

Σύνθεση Δ.Σ. από 28/4/82

Κωνσταντακάτος Ιωάννης, Πρόεδρος

Σταυρούλιας Νικόλαος, Αντιπρόεδρος και έφορος υλικού

Κόκκοτας Σωτήριος, Γεν. Γραμματεύς

Τριβιζάς Γεώργιος, Ταμίας

Κακογιάννης Ευστάθιος, Εφορος Λέσχης

Τσιρτσίμπασης Ιωάννης, Δημόσιες σχέσεις

Υποφάντης Χρήστος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Η χρονιά άρχισε με το "Κόψιμο της Πίτας", που έγινε στα εντευκτήριά μας, και συγκέντρωσε πάνω από 150 παλιούς και νέους αερομοντελιστές και τόνωσε το ηθικό μελών και συμβούλων για εργασία μέσα στο έτος που ξεκινούσε.

Στην χρονιά αυτή ενώθηκαν μαζί μας 68 νέα μέλη (ενώ για τυπικούς λόγους εκκρεμούν άλλες 7 αιτήσεις), και έγιναν τακτικά 10 μέλη από την δύναμη των δοκίμων.

Η χρονιά του 82 είχε πολλούς στόχους, κυριότερος από τους οποίους ήταν η σύσφιξη σχέσεων, και η αναβίωση της μεγάλης οικογένειας των Ελλήνων αερομοντελιστών. Εργαστήκαμε για την σύσφιξη μέσα στην Ενωση, αλλά και για την εδραίωση ουσιαστικής συνεργασίας με το αδελφό σωματείο Ε.Μ.Ε., μιάς συνεργασίας που έδειξε στους υπόλοιπους αεραθλητές τι μπορούν να κάνουν οι αερομοντελιστές όταν είναι ενωμένοι.

Η συνεργασία με την Ε.Μ.Ε. περιέλαβε κοινή συνεδρίαση των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, κοινά προγράμματα εκδηλώσεων (οργάνωση & συμμετοχή) όπως αγώνες, επιδείξεις, σεμινάρια, κοινή παραγγελία υλικών, αμοιβαία διάθεση υλικών στα μέλη τους, υποστήριξη των θέσεών τους στα ανώτερα κλιμάκια, και τέλος υποδοχή των αθλητών μας στο ΑΚΕΜΕ, στην Σταμάτα.

Αλλος στόχος, εξ' ίσου σημαντικός, ήταν και παραμένει, η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας, και κατ' επέκταση σ' όλη την χώρα.

Η επιτροπή αερομοντελισμού της ΕΑΛΕ επανδρωμένη με τρία μέλη μας (και τρία από την Ε.Μ.Ε.) εργάστηκε για την ανάπτυξη, βασίζοντας τις μελέτες της και εισηγήσεις της στην δραστηριότητα της Ενωσής μας  (και της Ε.Μ.Ε.), και έτσι η ΕΑΛΕ και η ΥΠΑ ενέκριναν πρόσθετη επιχορήγηση για το άθλημα 1.480.000 δρχ, και επέλεξαν την Ενωσή μας να διαχειριστεί μεγάλο μέρος από τα κονδύλια αυτά και να καταστεί πυρήνας της χώρας.

Παράλληλα οι προσπάθειές μας στράφηκαν και στην αναδιοργάνωση του πρατηρίου μας των κατασκευαστικών υλικών.

Η ΕΑΛΕ επιχορήγησε αρχικά την κίνηση αυτή με 100.000 δρχ, ενώ άλλο ένα ποσό, 400.000 δρχ, χορηγήθηκε με τον όρο να εξυπηρετηθούν ευρύτερα οι αερομοντελιστές της χώρας (πρόταση που είχε υιοθετηθεί και γίνει πράξη από την Ενωσή μας πολύ νωρίτερα), και φέτος εξυπηρετήθηκαν εκτός από τα μέλη μας και τα μέλη της Ε.Μ.Ε., και μέλη από τις Αερολέσχες Πάτρας, Εδεσσας, Χίου, και ομάδες Προσκόπων.

Οι επαγγελματίες κλήθηκαν να προσφέρουν στην ένωση υλικά, με χαμηλές τιμές, ή παρακαταθήκη, αλλά η ανταπόκριση δεν άφηνε πολλά περιθώρια συνεργασίας. Πάντως ευχαριστούμε όσους βοήθησαν ουσιαστικά.

Στραφήκαμε επίσης σε οίκους του εξωτερικού, και ανοίξαμε παραγγελία ξυλείας ύψους 2.000 λιρών Αγγλίας.

Η αποθήκη μας εκτός από υλικά διέθετε και σχέδια κατασκευαστικά, κατάλληλα  & ελεγμένα, και φωτοτυπίες με οδηγίες στο κόστος.

Στο καυτό θέμα των χώρων πτήσεων ενεργοποιηθήκαμε σε πολλές κατευθύνσεις: 1) Κρατήσαμε τον παραχωρηθέντα χώρο στον Μαραθώνα, με αυστηρή εποπτεία και κάναμε αίτηση για επίσημες άδειες εισόδου.

2) Κινήσαμε ξανά τις διαδικασίες για την ενοικίαση 6 στρεμμάτων από τον παρακείμενο του αεροδρομίου αγρό, ιδιοκτησίας της κοινότητας Μαραθώνα.

3) Ζητήσαμε μέσω της Ε.Μ.Ε. από την Γ.Γ. Αθλητισμού, χώρο για πτήσεις control line στο κέντρο του Αγίου Κοσμά.

4) Ζητήσαμε να επισημοποιηθεί η παρουσία μας στον χώρο που κατασκευάζεται ο νέος αερολιμένας στα Σπάτα, αλλά παρά την αρνητική απάντηση, τα μέλη μας γίνονται δεκτά ανεπισήμως.

5) Μετά από την συνεργασία των δύο Ενώσεων, γίναμε δεκτοί από την Ε.Μ.Ε. στο Αεραθλητικό Κέντρο που διαμόρφωσε στην Σταμάτα (ΑΚΕΜΕ), με ίσους όρους όπως και τα δικά της μέλη. Δεν μένει παρά να τους αποδεχθούμε.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, οργανώθηκαν τρία σεμινάρια.

1) "Τα πρώτα βήματα" (δεύτερη παρουσίαση για τους νέους) την 6/11/82

2) "Τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα" (   "       "        "      ) την 13/11/82

3) "Κινητήρες Αερομοντέλων" που έγινε για πρώτη φορά την 27/11/82

Τα σεμινάρια αυτά παρακολούθησαν πάνω από 35 αερομοντελιστές, με παρουσίες μελών της Ε.Μ.Ε. και Σ.Ε.Π. Η παρουσίαση έγινε με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, και σε κάθε σεμινάριο έγινε προβολή ταινίας από αγώνες του εξωτερικού διάρκειας 30 λεπτών η κάθε μία.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, που το πρατήριό μας διέθετε υλικά, ήταν στα εντευκτήρια μέλος του Δ.Σ. για να βοηθάει τους αρχάριους στην σωστή επιλογή της εργασίας τους, και να λύνει τεχνικά θέματα που τους απασχολούσαν.

Στα αεροδρόμιά μας, κάθε Σαββατοκύριακο, αλλά και άλλες ημέρες με καλό καιρό, οι αερομοντελιστές μας πραγματοποίησαν πτήσεις των δημιουργημάτων τους, κυρίως τηλεκατευθυνόμενων, που με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπέρασαν τις 1500 ώρες πτήσης.

Πολλοί πεπειραμένοι αερομοντελιστές μας βοήθησαν τους αρχάριους στην εκμάθηση των χειρισμών πτήσης, και μάλιστα διέθεσαν γι' αυτό τον σκοπό δικά τους αερομοντέλα.

Μπορούμε να δηλώσουμε ότι κανείς δεν έμεινε αβοήθητος.

 

Οι υπόλοιπες δραστηριότητές μας έχουν περιληπτικά ως εξής:

Τα μέλη μας πραγματοποίησαν πτήσεις επιδείξεων την 24/4 στην Νίκαια, την 2/5 στην Χαλκίδα και την 23/5 στο Τατόϊ. Επίσης έγινε επίδειξη στους εκπαιδευόμενους βαθμοφόρους αεροπροσκόπους στο Τατόϊ, τον Αύγουστο, με την ευκαιρία της αγωνιστικής τους ημερίδας στην κατηγορία Α/1.

Στον αγωνιστικό τομέα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ΑΚΕΜΕ αγώνας fun fly " Τα 120 δευτερόλεπτα" ενώ αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, ο προγραμματισμένος παρόμοιος αγώνας "Ακρίβεια Προσγείωσης" της 5ης Δεκεμβρίου.

Τον Ιούλιο ο Πρόεδρος της ΕΑΑ παρακολούθησε με ιδιωτική πρωτοβουλία τους παγκόσμιους αγώνες control line στη Σουηδία.

Το μέλος μας, ο καλλιτέχνης Γ. Μανουσάκης, πήρε μέρος στον αεραθλητικό φωτογραφικό διαγωνισμό της ΕΑΛΕ.

Τον Αύγουστο υποδεχτήκαμε και περιποιηθήκαμε τον Αμερικάνο αερομοντελιστή Robert Munn.

Αρχισε η οργάνωση της βιβλιοθήκης της Ενωσης.

Ανανεώσαμε τα συμβόλαια ασφάλισης αστικής ευθύνης των μελών, με καλύτερους όρους, και ανανεώσαμε για δυο χρόνια το συμβόλαιο ενοικίασης των εντευκτηρίων μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Τον Ιούλιο προφυλάξαμε τα ευαίσθητα υλικά της αποθήκης, από διαρροή σωλήνα νερού, ενώ τον Αύγουστο που έκλεισε η Ενωση για διακοπές αποσύραμε τα ακριβότερα υλικά σε ασφαλές μέρος για τον κίνδυνο της κλοπής.

Η Ομοσπονδία Αερομοντελιστών των ΗΠΑ έστειλε μετά από προσωπική επαφή των προέδρων, έντυπα για την καλύτερη οργάνωση της εκπαίδευσης,

Ωργανώθηκε το address-ολόγιο των μελών, με ξηρογραφική αναπαραγωγή σε αυτοκόλλητες ετικέτες. Παραγγέλθηκαν καρφίτσες για το πέτο με το σήμα της ΕΑΑ, και αναμνηστικές πλακέτες.

Στείλαμε στα μέλη δύο ενημερωτικά φυλλάδια, και τυπώσαμε νέο διαφημιστικό-ενημερωτικό έντυπο για να διανέμεται στις εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑ επελέγη να εκπροσωπήσει την ΕΑΛΕ στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο των αερομοντελιστών στο Παρίσι (CIAM) και η χρονιά έκλεισε με το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που σημείωσε εξ' ίσου μεγάλη επιτυχία με το περυσινό.

Πριν τελειώσω θα ήθελα να μεταβιβάσω τις ευχαριστίες όλων μας στα μέλη μας κ.κ. Κ. Αριόν, Μ. Λάμπρου, Μ. Ταμπουρά, Π. Τριανταφυλλόπουλο και D. Schullian, για την προσφορά τους προς την Ενωση, και ευχόμαστε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν κι' άλλοι.

Ευχαριστώ πολύhorizontal rule

1983

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Καραντινός Εμμανουήλ, Πρόεδρος

Τσιρτσίμπασης Ιωάννης, Αντιπρόεδρος

Τριβιζάς Γεώργιος, Γεν. Γραμματεύς

Καμπάνης Ζανής, Ταμίας

Σαβουλίδης Παναγιώτης, έφορος Υλικού

Σταυρούλιας Νικόλαος, μέλος

Υποφάντης Χρήστος, μέλος

Σκουρλής Αγγελος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Ο περασμένος χρόνος ήταν για την Ε.Α.Α. ένας χρόνος άτυχος. Ολες οι προσπάθειες που έγιναν για να βρεθή επιτέλους ένας χώρος μόνιμος, για να εκτελούνται οι πτήσεις των μοντέλλων απέτυχαν μέχρι στιγμής.

Συνέβησαν χρονολογικά τα παρακάτω γεγονότα:

α) Για τους ήδη γνωστούς λόγους μας απαγορεύθηκαν οι πτήσεις στον αερολιμένα Μαραθώνος.

β) Οι προσπάθειες για την μίσθωση χώρου στον Μαραθώνα ναυάγησε επειδή η Νομαρχία υπέδειξε στην Κοινότητα Μαραθώνα διενέργεια πλειοδοτικού Διαγωνισμού μισθώσεως του χώρου που όμως μέχρι σήμερα δεν προκηρύχθηκε.

γ) Ξεκίνησε μια προσπάθεια για να μας παραχωρηθή χώρος στο αεροδρόμιο Σπάτων.

Από την 1/6/83 που έγινε η πρώτη προσπάθεια και μέχρι σήμερα έγιναν δεκάδες επαφές, προσπάθειες, σχέδια και κάθε άλλη ενέργεια που μπορούσε να γίνη, πλην όμως ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ.

2. Και στους υπόλοιπους τομείς της δραστηριότητάς μας ο χρόνος που πέρασε ήταν υποτονικός και αυτό επέδρασε η έλλειψη μοντελοδρόμιου καθώς και η γενική κρίση τόσο της ΕΑΛΕ όσο και του αεραθλητικού κυκλώματος στο σύνολό του.

Πάντως η ΕΑΑ δεν έλειψε από καμιά συλλογική εκδήλωση στον Αεραθλητικό χώρο.

3. Οικονομικά μπορούμε να πούμε ότι το 1983 δεν ήταν άσχημο μιά και η Ενωσή μας επιχορηγήθηκε με το ποσόν των δρχ 600.000 ονομαστικά (485.000 περίπου)

Τέλος μπορεί να λεχθή ότι παρ' όλα τα παραπάνω στοιχεία η ΕΑΑ έζησε και τον 32ο χρόνο της ζωής της και θα προχωρήσει ακόμα παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες παρουσιαστούν.

Ζητά μόνο από τα μέλη της τους ανθρώπους που την απαρτίζουν να ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ στις καλές και τις κακές μέρες της.horizontal rule

1984

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Σεβαστός Γεώργιος, Πρόεδρος

Κυπρής Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος

Καραντινός Εμμανουήλ, Γεν. Γραμματεύς

Σταυρούλιας Νικόλαος, Ταμίας

Υποφάντης Χρήστος, Εφορος Λέσχης

Κιούρτης Χρήστος, μέλος

Κωστόπουλος Κωνσταντίνος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

 

Εκ μέρους του ΔΣ έχω να σας παρουσιάσω τα πεπραγμένα του 1984.

Θα είμαι πολύ περιληπτικός και θα αναφερθώ μόνον στη τυπική απαρίθμηση τους μια και σε προηγούμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση αναφέρθηκα εκτενώς στα κυριώτερα γεγονότα του έτους που πέρασε.

Οταν το παρόν Δ.Σ. ανέλαβε την διοίκηση του σωματείου μας στις 25.4.1984 η Ε.Α.Α. ήταν σε μια μεγάλη κρίση.

Ολα τα θέματα που την απασχολούσαν βρίσκονταν σε μιά κατάσταση που κανείς δεν ήξερε πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν την επομένη βδομάδα ή μήνα.

Το μόνον ικανοποιητικό στοιχείο που υπήρχε ήταν ένα σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο της τάξεως των 1.200.000 δρχ, που είναι προς τιμή των προηγούμένων διοικήσεων που τόσο καλά το διαφύλαξαν.

Ετσι η παρούσα διοίκηση όταν βρέθηκε στις γνωστές ευχάριστες εξελίξεις των θεμάτων του μοντελοδρόμιου, μπόρεσε να αξιοποιήσει γρήγορα το απόθεμα αυτό για να βγει η Ε.Α.Α. από την κρίση και να προχωρήσει μπροστά.

Βέβαια όπως συμβαίνει πάντα δυστυχώς βρέθηκαν οι άνθρωποι που είχαν τις αντιρρήσεις για το έργο που ξεκίνησε και δυστυχώς οι αντιρρήσεις τους δεν σταμάτησαν στα λόγια αλλά κλιμακώθηκαν μέχρι σημείου να σύρουν την Ε.Α.Α. στα δικαστήρια με σκοπό να επιβάλουν αυτοί την γνώμη τους αγνοώντας κάθε καταστατική αρχή του σωματείου μας.

Η κατάσταση αυτή έφερε δυστυχώς καθυστέρηση στο πρόγραμμα του Δ.Σ. αλλά ευτυχώς δεν στάθηκε ικανή να το ανακόψη.

Εν πάσει περιπτώσει το Δ .Σ. στην περίοδο από 25.4.1984 μέχρι 31.12.1984 έχει να παρουσιάσει το παρακάτω αξιοπρόσεχτο έργο.

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του παρέτεινε τη μίσθωση της λέσχης για δύο ακόμη χρόνια με ενοίκιο 150.000/χρόνο έναντι 144.000 της προηγουμένης χρονιάς

Συγκρότησε εκ των ενόντων ομάδα αρομοντελιστών που έλαβε επιτυχώς μέρος στον διεξαχθέντα την 28 και 29 Απριλίου 84 αγώνα F3A στο Ηράκλειο και κατέλαβε την πρώτη και δεύτερη θέση στους αγώνες.

Αναπροσαρμόσθηκαν οι τιμές των υλικών της αποθήκης κατά 10% περίπου από τις 10.5.84 διότι η αύξηση των ξένων νομισμάτων άρχισε να επιδρά αρνητικά στην περιουσία της αποθήκης μας.

Στις 20.5.84 μας παρεχωρήθη το μοντελοδρόμιο Σπάτων και μέχρι 31.12 σταδιακά με την πρώτη φάση έτοιμη στην αρχή Οκτωβρίου έκανε τα γνωστά σε όλους έργα σ' αυτό, συνολικής αξίας 1.154.275 δραχμών.

Στις 13.6.84 έγινε συγκέντρωση των μελών και συζήτηση για το Μ/Δ αλλά και λοιπών στόχων της Ε.Α.Α. προσφέρθηκαν αναψυκτικά.

Για να ενισχυθεί το ταμείο της Ε.Α.Α. αποφασίστηκε την συνεδρίαση της 11.6.84 να καταβάλλεται από τα νεοεγγραφόμενα τακτικά μέλη το ποσό ων 2.250 δρχ ως έκτακτη εισφορά.

Το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με όλα τα άλλα είχε σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά στα 33 χρόνια λειτουργίας της Ε.Α.Α. τα έσοδα από τα μέλη της Ε.Α.Α. (συνδρομές, εγγραφές κ.λ.π. ) να ανέλθουν στο ποσόν των 260.000 δραχμών περίπου και να υπερκαλύψουν τα λειτουργικά έξοδα της Ε.Α.Α. που για το 1984 ήταν περίπου 250.000 δρχ.

Αν αυτό συνεχισθεί η  Ε.Α.Α. θα έχει την δυνατότητα να κεφαλαιοποιεί κάθε δραχμή που θα της παρέχεται σαν επιχορήγηση επ΄ωφελεία των δραστηριοτήτων της, ή της αποθήκης και των εγκαταστάσεών της, πράγμα που ποτέ δεν κατέστη δυνατόν να γίνει μέχρι σήμερα.

Στις 6 και 7 Οκτωβρίου 1984 διοργανώθηκαν οι πρώτοι αγώνες στο Μ/Δ των Σπάτων στην κατηγορία F3A με πανελλήνια συμμετοχή. Η επιτυχία τους ήταν σημαντική.

Στα τέλη του χρόνου διοργανώθηκαν 2 σεμινάρια στη λέσχη για R/C και C/L με ικανοποιητική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτελεσματικώτερη βοήθεια και υποστήριξη της Ε.Α.Α. από την πολιτεία έγινε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Κίμωνα Κουλούρη καθώς και με άλλους παράγοντες της Γ.Γ. Αθλητισμού για τα θέματα του Αερομοντελισμού. Παρ' όλο ότι δεν επετεύχθησαν θεαματικά αποτελέσματα, η Γ.Γ.Α. έδειξε ενδιαφέρον για το έργο της Ε.Α.Α. και υπεσχέθη ότι στο μέλλον θα γίνει προσπάθεια είτε απ' ευθείας είτε δια μέσου του φορέως μας, δηλαδή της Υ.Π.Α. να βοηθήσει τα προγράμματα της Ε.Α.Α.

Το καθιερωμένο πια παζάρι της Ε.Α.Α. έγινε και φέτος στις 17.12.84 με επιτυχία.

Τέλος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε ότι η Ε.Α.Α. στο εξής θα διακόπτει την αλληλογραφία της (και αυτό για λόγους οικονομίας χρόνου και χρημάτων) με τα τακτικά μέλη της που καθυστερούν την συνδρομή τους από 5ετίας και τα δόκιμα από 3ετίας.

Στην προσπάθεια του Δ.Σ. πολλά μέλη εκτός αυτού βοήθησαν με διάφορους τρόπους το έργο του Δ.Σ. και τους ευχαριστούμε θερμά.

Ευχόμαστε στο μέλλον περισσότερα μέλη της Ε.Α.Α. να δείξουν ενδιαφέρον για το έργο του Δ.Σ. και να βοηθήσουν. Ετσι μπορεί να πεπραγμένα του 1985 να γίνουν περισσότερα και ουσιαστικώτερα.

horizontal rule

1985

 

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Σεβαστός Γεώργιος, Πρόεδρος

Κυπρής Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος

Κωστόπουλος Κωνσταντίνος, Γεν. Γραμματεύς

Καραντινός Εμμανουήλ, Ταμίας

Υποφάντης Χρήστος, Εφορος Λέσχης

Κιούρτης Χρήστος, μέλος

Ταμπουράκης Νικόλαος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Εκ μέρους του ΔΣ έχω να σας παρουσιάσω τα πεπραγμένα του 1985.

Με τη λήξη του 1985 η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε τον 34ο χρόνο λειτουργίας της.

Η παρουσία της Ε .Α.Α. στον αεραθλητικό χώρο ήταν και αυτή την χρονιά έντονη.

Η δράση που έχει α αναφέρει το  Δ.Σ. στην παρούσα συνέλευση μπορεί να χωριστεί σε πέντε βασικούς τομείς.

Α) Οικονομική πορεία

Β) Λειτουργία λέσχης

Γ) Λειτουργία μοντελοδρόμιου

Δ) Αγώνες και εκδηλώσεις

Ε) Σχέσεις με τον υπόλοιπο αεραθλητισμό

Α. Οικονομική πορεία

Με μια παραπάνω ανάλυση στα οικονομικά στοιχεία του Ισολογισμού και Ταμειακού απολογισμού που διαβάστηκαν εξάγονται τα παρακάτω συμπεράσματα.

α) Τα έσοδα του σωματείου από συνδρομές - εγγραφές και πάσης φύσης παροχής υπηρεσιών του σωματείου προς τα μέλη ανήλθαν φέτος στο ποσόν των 498826.

Αντίστοιχα τα έξοδα λειτουργίας της λέσχης έφτασαν φέτος τις 385.924 δρχ.

Από την αφαίρεση των δύο αριθμών προκύπτει ένα καθαρό όφελος 112.904 δρχ. που πήγε ή μπορεί να πάει για πραγμάτωση σκοπών της Ε.Α.Α.

παρακάτω σημαίνει ότι ήδη η Ε.Α.Α. μπορεί να λειτουργεί με δικές της δυνάμεις και να της μένει και απόθεμα έστω μικρό για την χρηματοδότηση δραστηριοτήτων της.

Και το 1984 είχαμε χαιρετήσει το γεγονός ότι ήταν η πρώτη χροιά στην ιστορία της Ε.Α.Α. που τα έσοδά της κάλυπταν τα έξοδά της. (Διαφορά 1984 περίπου 4.000).

Αλλά και ο γενικός Ταμειακός Απολογισμός του 1985 μας δείχνει μιά θετική διαφορά από 70.776 δρχ (932.626-861-550) χωρίς μάλιστα να ληφθεί υπόψη η εκ δραχμών 465.000 επιχορήγηση του 1985 που μόλις προχθές μπήκε στον λογαριασμό μας.

Δύο άλλα οικονομικά στοιχεία του 1085 είναι ότι διετέθησαν 388.011 δρχ. για συμπλήρωση του μοντελοδρομίου  και 87.917 για την ενίσχυση αθλητών μας που συμμετείχαν στην εθνική ομάδα F3A που πήρε μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Ολλανδία το περασμένο Φθινόπωρο.

Ετσι το Δ.Σ. που απέρχεται, αφήνει στο νέο , ταμείο 41.020 δρχ., λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα δρχ. 352.041 και άθιχτη την επιχορήγηση του 1985 από δρχ 465.000, ήτοι σύνολο δραχμών 858.119, που μπορεί να διατεθεί ολόκληρο για τους σκοπούς της Ε.Α.Α.

Β. Λειτουργία Λέσχης

Ολο το 1985 η λέσχη λειτούργησε κανονικά και πραγματοποίησε εγγραφές 43 νέων μελών, πωλήσεις υλικών, μερίμνησε για την ασφάλιση των μελών και γενικά παραδίδεται η λέσχη σε πλήρη και ομαλή λειτουργία.

Γ. Λειτουργία Μοντελοδρομίου

Στο χρόνο που πέρασε το μοντελοδρόμιο συμπληρώθηκε στο βαθμό που όλοι γνωρίζουμε με την διάθεση 388.011 δρχ. και από πλευράς εγκαταστάσεων ελάχιστες συμπληρώσεις χρειάζεται.

Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι υπήρξε και ανάλογη επιτυχία στο τομέα της χρήσης του.

Το Δ.Σ. παραδέχεται ότι στο τομέα αυτό απέτυχε πλήρως. Δυστυχώς η χρήση του μοντελοδρομίου γίνεται με τέτοιο τρόπο ου αν συνεχισθεί, θα πρέπει να προβληματίσει πολύ και το επόμενο Δ.Σ. και όλους μας, Διότι η κατάσταση που παρουσιάζεται εγγίζει τα όρια του απαραδέκτου.

Απέτυχε τελείως ο θεσμός των εποπτών και ο οποιοσδήποτε έλεγχος στο μοντελοδρόμιο είναι πια αδύνατος.

Δεν θέλω να αναλύσω τα αίτια ου έφεραν αυτή τη κατάσταση, γιατί ακριβώς όλες οι ενέργειες του Δ.Σ. προς την κατεύθυνση αυτή και την λήψη μέτρων και κανόνων για την λειτουργία που έγιναν αιτία προστριβών, παρερμηνεύτηκαν και θεωρήθηκαν άσκοπες, άχρηστες, προσωπικές κακές ή και σοφές και άλλωστε τελικά οδήγησαν και στην πρόωρη παραίτηση του Δ.Σ.

Ευχή μόνο μπορεί να εκφράσει το απερχόμενο Δ.Σ. να βρεθεί τρόπος που θα κάνει το μοντελοδρόμιο Ασφαλές και Λειτουργικό, πριν κάποιο σοβαρό ατύχημα μας αναγκάσει επιτέλους να προβληματιστούμε σοβαρά.

Δ. Αγώνες και εκδηλώσεις

Την άνοιξη του 1985πραγματοποιήθηκε στο μοντελοδρόμιο αγώνας αρχαρίων (Fun Fly).

Μάϊο και Οκτώβρη έγιναν συναντήσεις κατηγορίας F3A με Πανελλήνια βάση όχι όμως και συμμετοχή δυστυχώς.

Σεπτέμβρη και Νοέμβρη έγιναν συναντήσεις κατηγορίας F3B με επίσης Πανελλήνια βάση αλλά και εδώ όχι συμμετοχή.

Τον Ιούλιο έγινε στο μοντελοδρόμιο κριτήριο για τη συγκρότηση Εθνικής ομάδας F3A και στη συνέχεια δύο μέλη της ενώσεως που προκρίθηκαν (Κυπρής - Μαρτίνος)  μαζί με τον επίσης προκριθέντα Παπασπύρου κ. (Αερ. Πειραιώς)  συνοδευόμενοι από εμένα προσωπικά και τους κ.κ. Α. Παπαδόπουλο, Β. Κυριτσόπουλο, και Σ. Μαυρομανωλάκη (της Ε.Α. Ηρακλείου) που κάλυψαν εξ ιδίων τα έξοδα, την μετάβαση και παραμονή τους πήγαν στην Ολλανδία και για πρώτη φορά συμμετείχε η Ελλάδα σε Παγκόσμιους Αγώνες F3A με πλήρη ομάδα.

Ομάδα της Ε.Α.Α. έλαβε μέρος σε ορνανωθέντα στην Κρήτη αγώνα F3A (Χανιά) και επρώτευσε.

Εγινε το καθιερωμένο Παζάρι στις 21.12.85

Η Ε.Α.Α. με μέλη της συμμετέσχε στις εκδηλώσεις για την γιορτή της Ελληνικής Αεροπορίας.

Ε. Σχέσεις με τον αεραθλητισμό

Η Ε.Α.Α. παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον και συμμετέσχε σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν τόσο από την Ε.ΑΛ.Ε. όσον και από άλλους φορείς για τη καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας και ανάπτυξης του Αεραθλητισμού στη χώρα μας.

Δυστυχώς, η προσπάθεια να ενταχθεί ο Αεραθλητισμός στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και ήδη η Ε.ΑΛ.Ε. με διαδοχικές Γενικές Συνελεύσεις και προσπάθειες μετεβλήθη σε Ομοσπονδία Αεραθλητικών Σωματείων και εξεδήλωσε την πολιτική της όσον αφορά την ίδρυση Ομοσπονδιών για κάθε Αεράθλημα μέσω των Σωματείων Μελών της.

Πιστεύουμε ότι στο μέλλον θα γίνουν αυτά που πρέπει για να δει ο Αερομοντελισμός καλύτερες μέρες και να πάρει την υποστήριξη που πράγματι αξίζει.horizontal rule

1986

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Κυπρής Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος

Σκουρλής Αγγελος, Γεν. Γραμματεύς, από 11/9 Ταμπουράκης Νικόλαος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Ταμίας

Ζήβας Ιωάννης, Εφορος Υλικού, από 11/9 Μπαμπαλέτσος Αρης

Παπαδημητρίου Παναγιώτης, μέλος

από 11/9 Τσατάλογλου Σταύρος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Εκ μέρους του ΔΣ έχω να σας παρουσιάσω τα πεπραγμένα του 1986.

Με το τέλος του 1986 η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε 35 χρόνια λειτουργίας. Η δράση που έχει να αναφέρει το  Δ.Σ. στην Συνέλευση έχει ως εξής:

Α. Οικονομική πορεία.

Με βάση τον ισολογισμό και Ταμειακό Απολογισμό 1986 διαπιστώνονται τα πιό κάτω.

Εσοδα 1.042.506, Εξοδα 869.895. Η διαφορά των δύο αριθμών είναι 172.611 υπέρ της Ε.Α.Α. Δηλαδή για τρίτη χρονιά στη συνέχεια εξασφαλίστηκε αυτάρκεια στα λειτουργικά έξοδα. Σε γενικές γραμμές το Δ.Σ. παρέλαβε ένα ταμείο των 858.119 δρχ και παραδίδει σήμερα 495.790 δρχ.

Να σημειωθεί ότι Κρατική Επιχορήγηση για φέτος δεν έχουμε πάρει και μπορεί να είναι από καθόλου μέχρι πάρα πολύ λίγη.

Αυτό σε συνδυασμό με τις νέες υποχρεώσεις και δραστηριότητες της Ε.Α.Α. κάνει αναγκαία την καταφυγή στην οικονομική υποστήριξη της λέσχης από τα ίδια της τα μέλη, πράγμα και θεμιτό και δυνατό. Ηδη το Δ.Σ. αποφάσισε μιά μικρή αύξηση στις εγγραφές και συνδρομές μελών αλλά και επιβολή νέων εισφορών σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Β. Λειτουργία Λέσχης

Το 1986 ήταν χρόνος ρεκόρ όσο αφορά τον αριθμό των τακτικών και εκτάκτων συνεδριάσεων του Δ.Σ., σύνολο 17, για την εξέταση και επίλυση προβλημάτων του σωματείου. Εγιναν επίσης 1 έκτακτη Γ.Σ. μελών, για να καθοριστεί η στάση της Ε.Α.Α. στην ενδεχόμενη σύσταση αεραθλητικών σωματείων σε ομοσπονδία με πρωτοβουλία της Ε.ΑΛ.Ε., καθώς και 3 ανοικτές συζητήσεις, μία με το ίδιο θέμα, μία με τους επαγγελματίες του είδους για την εξέταση αερομοντελιστικών θεμάτων, και μία μετά την επιστροφή της Εθνικής Ομάδας F3A.

Το Δ.Σ. καλλιέργησε ήπιο κλίμα τόσο μεταξύ των μελών της Ε.Α.Α. όσο και μεταξύ της Ε.Α.Α. και των άλλων αεραθλητικών σωματείων και των επαγγελματιών στον χώρο που όλοι την υποστηρίζουν

Είχαμε αύξηση των μελών συνολικά με 75 άτομα. και σήμερα η δύναμη του σωματείου είναι (ταμειακώς εντάξει) συνολικά 181, 88 τακτικά και 93 δόκιμα.

Οι δημόσιες σχέσεις της Ε.Α.Α. με τον έξω κόσμο επίσης καλλιεργήθηκαν, στο μέτρο του δυνατού, με προβολή της Ε.Α.Α. και του αερομοντελισμού από 2 ραδιοφωνικές εκπομπές, 1 τηλεοπτική και 4 τουλάχιστον δημοσιεύσεις σε εφημερίδες.

Επίσης το Δ.Σ. κινήθηκε για να πετύχει μία συνεργασία με το Γ.Ε.Α. που θα βοηθούσε στην ολοκλήρωση των έργων στο μοντελοδρόμιο, αλλά μετά από πολλές επαφές κ.λ.π. η προσπάθεια απέτυχε.

Πετύχαμε την παράταση της ενοικίασης των σημερινών χώρων που στεγάζεται η Ε.Α.Α. και η ΑΝ.Λ.Α. και προπληρώσαμε το νοίκι για το 1986 και 1987. Τέλος έγινε πλήρης μηχανογράφηση των στοιχείων των μελών μας για την διευκόλυνση των ταχυδρομικών αποστολών και την παρακολούθηση των ταμειακών τους υποχρεώσεων.

Γ. Υπηρεσίες προς τα μέλη.

Στο χρόνο που πέρασε το Δ.Σ. εγκαινίασε τρεις νέες υπηρεσίες προς τα μέλη, πιστεύοντας ότι έτσι καλύπτει ένα κενό που υπήρχε, και συγκεκριμένα για τα ζητήματα του σωματείου και γενικώτερης πληροφόρησης ξεκίνησε το ενημερωτικό δελτίο "Ο Αερομοντελιστής" για την επαφή και ενημέρωση με τις διεθνείς αερομοντελιστικές εξελίξεις και καινοτομίες, η λέσχη έγινε συνδρομητής σε 4 μηνιαία αερομοντελιστικά περιοδικά και τέλος έγινε η αρχή μιας τεχνικής βιβλιοθήκης απαραίτητης πηγής πληροφόρησης και γνώσης τώρα και στο μέλλον.

Την αναγκαιότητα του ενημερωτικού δελτίου σαν "κρίκο" μεταξύ του Δ.Σ. και μελών και μέσο ενημέρωσης με άρθρα πάντα αερομοντελιστικά κανείς δεν την αμφισβητεί. Η αξία του "Αερομοντελιστή" φάνηκε πρόσφατα, όταν με τις εξελίξεις που είχαμε στο μοντελοδρόμιο, τα μέλη ενημερώθηκαν καθολικά και ολοκληρωμένα μέσω του δελτίου. και όχι μόνον αυτό, αλλά και εξαιρετικό μέσο δημοσίων σχέσεων είναι του σωματείου προς τα νέα μέλη και γενικώτερα τον έξω κόσμο και μοναδική θέση έχει σαν έντυπ9ο, σε σύγκριση με άλλα των λοιπών αεραθλητικών σωματείων.

Το Δ.Σ. εκπλήρωσε την δέσμευση που είχε αναλάβει απο την προηγούμενη Γ.Σ. για ανανέωση της αποθήκης υλικών, αγοράζοντας μετά από νομότυπο μειοδοτικό διαγωνισμό, ξυλεία μπάλσα από το αδελφό σωματείο την Ε.Μ.Ε., και σκληρά πηχάκια ξυλείας από την εταιρεία Olympic Aeromodels. Το Δ.Σ. απέφυγε την δέσμευση μεγάλων κεφαλαίων στα είδη της αποθήκης, υλικών, έχοντας πληροφορίες για πιθανότητα προμήθειας και διάθεσης αερομοντελιστικών υλικών μέσω της Ε.ΑΛ.Ε., πράγμα που ακόμη δεν έχει διαψευστεί. Η αποθήκη υλικών με τις νέες προσθήκες, κάλυψε τις βασικές ανάγκες των μελών σε πρώτη ύλη το 1986 και εκτιμάται ότι το 1987 θα καλυφθεί λιγώτερο ικανοποιητικά.

Τέλος τα μέλη είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στην πρωτοχρονιάτικη πίτα στις αρχές του 1986, σε 2 λαχειοφόρους αγορές με τα έσοδα υπέρ της λέσχης και το καθιερωμένο "Παζάρι" στις 20.12.1986.

Δ. Αγώνες και εκδηλώσεις

Επτά (7) αγώνες και εκδηλώσεις πραγματοποίησε η Ε.Α.Α. από τους δέκα (10) προγραμματισθέντες. Τέσσερα κριτήρια F3A (μαζί με ένα έκτακτο), που τελικά οδήγησαν στην ανάδειξη και σύσταση της Εθνικής ομάδας, δύο Fun Fly, ένα αγώνα F3B, που τελικά ακυρώθηκε από την ίδια την Ε.Α.Α. λόγω υπαιτιότητας της οργανωτικής επιτροπής και μία συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την γιορτή της Αεροπορίας στο Τατόϊ.

Στο τελευταίο να σημειωθεί ότι ενώ η συμμετοχή της Ε.Α.Α. σαν ομάδα ήταν άψογη και προκάλεσε ευνοϊκά σχόλια, και από τον Πρόεδρο της Ε.ΑΛ.Ε. η όλη οργάνωση των εκδηλώσεων ήταν μάλλον ανεπαρκής, πράγμα που επεσήμανε η Ε.Α.Α. με γράμμα της προς την Ε.ΑΛ.Ε. και όρισε συγχρόνως τους όρους μελλοντικής συμμετοχής της στις εκδηλώσεις για την γιορτή της Αεροπορίας.

Δύο μέλη της Ε.Α.Α. αναδείχτηκαν στην Εθνική ομάδα F3A και εκπροσώπησαν την χώρα στους Πανευρωπαϊκούς F3A τον Ιούλιο του 1986 στην Γαλλία. Για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας η Ε.Α.Α. έδωσε 100.000 δρχ, από το ταμείο της. Με βάση τα συμπεράσματα και την πείρα που απόκτησε η Ε.Α.Α. στην συμμετοχή, οργάνωση και αποστολή των δύο τελευταίων Εθνικών ομάδων F3A, έστειλε στην Ε.ΑΛ.Ε. τελευταία, σχετικές προτάσεις που υιοθετήθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου και αποτελούν την βάση της ανάδειξης και οργάνωσης νέας Εθνικής ομάδας F3A.

Το F3B δεν εκπροσωπήθηκε το 1986, όπως θα του ταίριαζε, αφού δύο  (2) ακόμη αγώνες προγραμματίσθηκαν και αναβλήθηκαν από έλλειψη συμμετοχής. Από έλλειψη συμμετοχής επίσης αναβλήθηκαν το scale  και 1/4 scale και τα C/L, F/F, ελικόπτερα.

Ε. Το μοντελοδρόμιο Σπάτων

Το Δ.Σ. απασχολήθηκε με το θέμα περισσότερο από όλα τα άλλα ζητήματα μαζί, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει στις αρχές του 1986 προχώρησε και υλοποίησε τα πιό κάτω:

Εφτιαξε ταμπέλες με συστάσεις και πληροφορίες και τις ανάρτησε στο μοντελοδρόμιο, μοίρασε σε όλα τα μέλη της Ε.Α.Α. διακριτικές κονκάρδες μέλους, τροποποίησε ελάχιστα τον κανονισμό λειτουργίας μοντελοδρομίου και ζήτησε από όλους να τον ξαναυπογράψουν και να τον εφαρμόζουν, όρισε επόπτες χώρου στην προσπάθεια να μπει κάποια τάξη και καθαριότητα στον χώρο του μοντελοδρόμιου, τα μέτρα έφεραν κάποια αποτελέσματα, χωρίς όμως να λύσουν και το πρόβλημα.

Τελευταία και με αφορμή την δριμύτατη παρατήρηση του "Αερολιμήν Αθηνών Α.Ε."  εφαρμόστηκε έκτακτη και σκληρή περιφρούρηση της πύλης του μοντελοδρομίου, που είχε δύο αποτελέσματα: ένα, να διαπιστωθεί ο μεγάλος αριθμός αυτών που έμπαιναν στον χώρο μας λες και ήτανε "ξέφραγκο αμπέλι" και δύο να παρατηρηθεί μια εξομάλυνση και ευταξία στον χώρο των πτήσεων. Συγχρόνως εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά, εγγραφή και ασφάλιση νέων μελών επί τόπου στο μοντελοδρόμιο με θαυμάσια αποτελέσματα.

Ολα αυτά δείχνουν ότι η αποτελεσματική περιφρούρηση της πύλης στο μοντελοδρόμιο ίσως να είναι ο τελευταίος κρίκος στην μετατροπή του χώρου σε οργανωμένη πειθαρχημένη και ασφαλή μονάδα για την ευχαρίστηση και απόλαυση όλων μας.

Τα έργα ολοκλήρωσης των εργασιών στο μοντελοδρόμιο συνεχίστηκαν και φέτος με συντήρηση βαφών των αψίδων και προστατευτικών κάγκελων, την ανακαίνιση του κτιρίου με βαψίματα και σοβαντίσματα μέσα -έξω, το τελείωμα του τζακιού και την επίστρωση του πατώματος με μωσαϊκό.horizontal rule

1987 λείπει

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Κυπρής Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Μπαμπαλέτσος Αρης, Ταμίας

Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, Εφορος υλικού

Τσατάλογλου Σταύρος, μέλος

Κυπρής Γεώργιος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

horizontal rule

 

1988

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Μανουσακάκης Γρηγόριος, Πρόεδρος

Κυπρής Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος

Σκλαβούνος Παναγιώτης, Γεν. Γραμματεύς

Κατσαράς Νικόλαος, Ταμίας

Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος, Εφορος υλικού από 31/3 Πασσάς Ευστράτιος

Τσατάλογλου Σταύρος, μέλος

Κυπρής Γεώργιος, μέλος

 

κυβερνητικός εκπρόσωπος Γρηγορίου Π.

 

Σύνθεση Δ.Σ. από 7/9/88

 

Κατσαράς Νικόλαος, Πρόεδρος

Κυπρής Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος

Πασσάς Ευστράτιος, Γεν. Γραμματεύς

Σάββας Σάββας, Ταμίας

Σκλαβούνος Παναγιώτης, μέλος

Τσατάλογλου Σταύρος, μέλος

Πρωτόπαππας Κωνσταντίνος, μέλος

 

κυβερνητικός εκπρόσωπος Γρηγορίου Π.

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι Αερομοντελιστές,

εκ μέρους του ΔΣ σας παρουσιάζω τα πεπραγμένα του 1988.

Με το τέλος του 1988 η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε 37 χρόνια λειτουργίας. Και φέτος η δράση της Ε.Α.Α. ήταν πλούσια και έτσι εκτός από το ότι είναι το πιο παλιό αεραθλητικό σωματείο αερομοντελισμού, παραμένει και το περισσότερο δραστήριο.

Θα αναφερθώ στη δράση του 1988 ειδικώτερα, όπως αρμόζει στην περίπτωση σήμερα, ενώ αναφορές στο 1987 θα γίνουν αυστηρά και μόνον όταν αυτό εξυπηρετεί την παρουσίαση της συνέχειας του έργου, που αυτό το Δ.Σ. επιτέλεσε στη διάρκεια της μονοετούς θητείας του. Κατά τομέα δράσης λοιπόν έχουν αν αναφερθούν τα εξής:

Α. Οικονομικά

Με βάση τον Ισολογισμό και τον Ταμειακό Απολογισμό 1988 διαπιστώνεται ότι τα έσοδα του σωματείου ήταν 3.110.210 δρχ, ενώ τα έξοδα λειτουργίας ήταν 3.502.900 δρχ.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σταθώ στα αυξημένα έξοδα που είχαμε για τα έργα συντήρησης μοντελοδρόμιου και εντευκτήριου. Αυτά κρίθηκαν αναγκαία γιατί και τα δύο άρχισαν να παρουσιάζουν έντονα φαινόμενα φθοράς, γεγονός που πρέπει να μας ικανοποιεί, γιατί αυτό σημαίνει και αυξημένη χρήση. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα δικαιολογεί τα έξοδα και της προσπάθειες.

Η αγορά του ηλεκτρονικού υπολογιστή κρίθηκε αναγκαία, γιατί Ε.Α.Α. ξεπέρασε πιά το επίπεδο που μπορεί να λειτουργήσει με τον κλασικό τρόπο Οι ταμειακές καταστάσεις, αποστολή περιοδικού, το αρχείο μελών και άλλες λειτουργίες που μέχρι τώρα απαιτούσαν εβδομάδων δουλειά, γίνονται σε ένα απόγευμα. Επι πλέον ο Η/Υ τροφοδοτείται με όσα μοντελιστικά προγράμματα μπορούμε να βρούμε.

Β. Παροχές προς τα μέλη

Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη παροχή της Ε.Α.Α. προς τα μέλη της ήταν και για το 1988 το μοντελοδρόμιο των Σπάτων. Χάρις στις προσπάθειές σας, έγινε ένας χώρος να περάσει κανείς ευχάριστα την ημέρα του και ας μη πετάξει. Είναι ένας ευπρεπής και πολιτισμένος χώρος, όπου κανείς ανάλογους ανθρώπους.

Το ενημερωτικό μας δελτίο , ο "αερομοντελιστής" έφθασε το 13ο τεύχος, 24σέλιδος, έγχρωμος και αυτοσυντηρούμενος. Γι' αυτό ευχαριστούμε τους επαγγελματίες του αερομοντελισμού και τους άλλους διαφημιζόμενους μας για την υποστήριξη.

Το 1988 κάναμε σεμινάρια αρχαρίων, προχωρημένων και κριτών F3A. Τα σεμινάρια παρουσίασαν οι κ.κ. Ι. Κωνσταντακάτος, Γ. Σεβαστός, Α Παπαδόπουλος και Π. Σοφός.

Η αποθήκη υλικού εμπλουτίστηκε από 1000 φύλλα μπάλσα, επιδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσω της Ε.ΑΛ.Ε. Η μπάλσα αυτή αποφασίστηκε να πωληθεί να δοθεί σαν έπαθλο στους νικητές των αγώνων της ΕΑΑ και της Ε.ΑΛ.Ε. του 1989 και να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση σε ποσοστό 60%, 30% και 10% αντίστοιχα. Θα αρχίσει θα διατίθεται για πώληση από 1ης Φεβρουαρίου 1989.

Γ. Λειτουργία της Λέσχης.

Φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο, ότι η πλειοψηφία των νέων μελών, που γράφτηκαν το 1987, δεν παρέμεινε στην Λέσχη. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός, ότι η Ε.Α.Α. αδυνατεί να απορροφήσει τόσα νέα μέλη, προσφέροντάς τους κάποια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα οι νέοι να απογοητεύονται γρήγορα. Βέβαια, αυτοί που φανταστήκανε το χόμπυ μας σαν ένα παιγνίδι, είναι χαμένοι από την αρχή, αλλά πιθανώς να χάσαμε και αρκετούς που θα μένανε στην Ε.Α.Α. αν υπήρχε κάποιος να τους βοηθήσει συστηματικά.

Ενα άλλο αποτέλεσμα αυτού ήταν και η πολύ μεγαλύτερη τάξη και πειθαρχία που παρατηρήθηκε στις πτήσεις, γεγονός που έκανε την δουλειά των εποπτών πιό εύκολη, Δεν πετάνε πιά τόσοι νέοι που χρειάζονται επίβλεψη και κάποια παρατήρηση.

Στο διοικητικό τομέα η Ε.Α.Α. απόκτησε ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Οπως προανάφερα, θα αναλάβει όλο το αρχείο μελών τα λογιστικά, την αλληλογραφία και επιπλέον θα μπορεί να τρέξει μοντελιστικά προγράμματα.

Ο προγραμματισμός του Η/Υ και η τροφοδοσία του με τα απαιτούμενα στοιχεία είναι μία μακρόχρονη διαδικασία που έχει αναλάβει ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος.

Δ. Αγώνες και εκδηλώσεις

Το 1988 η ΕΑΑ διοργάνωσε τους αγώνες:

2 Fun Fly

2 Επιδείξεις Scale

1 F3B GR

1 F3A GR

2 F3B Πανελλήνιου πρωταθλήματος

1 F3A       "                  "

1 F3B GR   "                  "

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τα μέλη μας Θ. Βράτσο, Β. Κυριτσόπουλο, Ι. Κωνσταντακάτο, Α. Μαρτίνο, Γ. Σεβαστό, Δ. Σοφό και Π. Σοφό που διακρίθηκαν στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Επίσης τα μέλη μας Α. Μαρτίνος και Γ. Κυπρής αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα F3A στη Σουηδία.

Κάναμε για πρώτη φορά 2 αγώνες Pylon Racing και για πρωτάρηδες μπορώ να πω ότι πήγαμε καλά.

Επίσης κάναμε ένα νυχτερινό party με μεγάλη επιτυχία και πολλούς προσκεκλημένους και πήραμε μέρος και στην Εκθεση Μοντελισμού που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Γ.Γ.Ν.Γ. μας επιχορήγησε με το ποσό των 150.000 δρχ και αυτή η συνεργασία ελπίζουμε να είναι η αρχή για μια πιό εποικοδομητική συνεργασία και για τις δύο πλευρές.

Για όλη της την αεραθλητική δραστηριότητα και παρουσία της στους αγώνες η Ε.Α.Α. βραβεύτηκε από την  Ε.ΑΛ.Ε στο 1ο Αεραθλητικό Συνέδριο που έγινε στην Αθήνα στις 10 και 11  Δεκεμβρίου με το έπαθλο "Παντελής Βαφειαδάκης" για την πρώτη της θέση στο σύνολο Πανελληνίων πρωταθλημάτων 1988.horizontal rule

1989

 

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Κατσαράς Νικόλαος, Πρόεδρος

Πασσάς Ευστράτιος, Αντιπρόεδρος

Σάββας Σάββας Γεν. Γραμματεύς

Ιωαννίδης Γεώργιος, Ταμίας

Φραγκούλης Φραγκούλης, έφορος αγώνων

Τσατάλογλου Σταύρος, μέλος

Πρωτόπαππας Κωνσταντίνος, μέλος

 

Σύνθεση Δ.Σ. από 11/9/89

 

Φραγκούλης Φραγκούλης, Πρόεδρος

Πασσάς Ευστράτιος, Αντιπρόεδρος

Σάββας Σάββας Γεν. Γραμματεύς & Ταμίας

Τσατάλογλου Σταύρος, έφορος υλικού

Κατσαράς Νικόλαος, μέλος

Ιωαννίδης Γεώργιος, μέλος

Πρωτόπαππας Κωνσταντίνος, μέλος

 

κυβερνητικός εκπρόσωπος Γρηγορίου Π.

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι Αερομοντελιστές,

εκ μέρους του ΔΣ σας παρουσιάζω τα πεπραγμένα για το έτος 1988.

Με το τέλος του 1989 η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε 38 χρόνια λειτουργίας. Και εφέτος η δράση της Ε.Α.Α. ήταν πλούσια και έτσι εκτός από το ότι είναι το πιό παλιό αεραθλητικό σωματείο αερομοντελισμού παραμένει και το πιό δραστήριο.

Θα αναφέρω ακόμα δύο κουβέντες για το Δ.Σ. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι κάναμε το καλύτερο δυνατό για την λειτουργία του ιστορικού σωματείου της Ε.Α.Α. Ευχαριστώ λοιπόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τις προσπάθειές τους και εύχομαι το επόμενο Δ.Σ. που θα προκύψει από την σημερινή συνέλευση να κάνει τουλάχιστον όσα κάναμε εμείς.

Ενα μικρό παράπονο υπάρχει εκ μέρους μου, το οποίον όμως εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ισχύει πάντα. Δηλαδή το επταμελές συμβούλιο στην ουσία ποτέ δεν είναι επταμελές.

Θα ήθελα να δώσω δημόσια συγχαρητήρια στο μέλος μας κ. Αντώνη Παπαδόπουλο για την διοικητική του προσφορά. Για μιά ακόμη φορά υπήρξε η ψυχή της Ενώσεως αν και δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. Και μία ακόμη παρατήρηση. Πιστεύω πως η λεγόμενη ιστορική ηγεσία της Ενωσης, ή εν πάσει περιπτώσει αυτοί που στην ουσία αποτελούν την Γενική Συνέλευση ελάχιστα ή καθόλου βοήθησαν αυτό το Δ.Σ. στις προσπάθειες του κατά το τελευταίο διάστημα.

Α. Παροχές στα μέλη

1. Η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη προσφορά της Ε.Α.Α. προς τα μέλη της ήταν και για το 1989 το Μοντελοδρόμιο Σπάτων.

2. Το ενημερωτικό δελτίο "Ο Αερομοντελιστής", που παρ' όλο ότι έβγαλε λίγα τεύχη το 1989, από άποψη εμφανίσεως, ύλης και γενικά τελειότητας, έφτασε σε ζηλευτό επίπεδο.

3. Η αποθήκη υλικού της Ε.Α.Α. λειτουργεί ακόμη και προσφέρει μπάλσα στα μέλη της.

4. Το 1989 έγινε αναμόρφωση της πίστας των ανεμοπτέρων με χωματουργικό μηχάνημα, με σκοπό την καλύτερη χρησιμοποίησή της από τους φίλους αερομοντελιστές οπαδούς της κατηγορίας των ανεμοπτέρων. Ευχαριστούμε λοιπόν τα μέλη μας κ.κ. Γ. Παπαδαντωνάκη, και Θ. Βράτσο για τις προσπάθειες τους στην ενέργεια αυτή.

Β. Αλλες δραστηριότητες

1. Επί των ημερών του Δ.Σ. υλοποιήθηκε η απόφαση της περσινής Γ.Σ. για το κυλικείο, όπου μετά από επίπονη χρονική διαδρομή με γεγονότα που ξέρουν οι δικηγόρου καλύτερα να τα αναλύσουν, η υπόθεση κατέληξε σε δίκη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να απελευθερωθεί ο χώρος από τον κ. .... (παραλείπεται το όνομα).

2. Ξεκαθάρισε το θέμα του εξοπλισμού του κυλικείου, το οποίο κρατήσαμε, κατά την γνώμη μας σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

3. Εγκαταστήσαμε στο κυλικείο ένα μέλος μας το οποίον ασχολείται οικειοθελώς και χωρίς καμμία υποχρέωσή μας (χρηματική ή άλλη) με την λειτουργία του.

4. Εγινε σεμινάριο αρχαρίων αερομοντελιστών επί μία εβδομάδα, το οποίο ξεκίνησε τουλάχιστον με μεγάλη επιτυχία και στο οποίο δίδαξε το μέλος μας κ. Γ. Κωνσταντακάτος τον οποίον και ευχαριστούμε.

5. Εγινε το ετήσιο Παζάρι στις 23.12.1989 στα εντευκτήρια της Ε.Α.Α. με κάθε δυνατή προσπάθεια από το Δ.Σ. για την επιτυχία του.

Γ. Αγώνες

1. Η Ε.Α.Α. όσο καλύτερα μπο9ρούσε και παρά τις αντίξοες συνθήκες (δυσκολία ενημερώσεως των μελών λόγω απεργίας ταχυδρομείων κ.λ.π.) οργάνωσε και εξετέλεσε τους αγώνες που είχε υποχρέωση να κάνει στο μοντελοδρόμιο Σπάτων και που αφορούσαν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και είχαν προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία Αερομοντελισμού δηλαδή F3A, F3B & GR.

2. Η Ε.Α.Α. διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία 2 αγώνες pylon Racing που σύμφωνα με την απόφαση της περσινής Γ.Σ. προτάθηκαν από τα μέλη της. Για την επιτυχία των αγώνων αυτών κύριο λόγο είχε το μέλος μας κ. Νικ. Κατσαράς, και τον ευχαριστούμε.

3. Και σημαντικώτερο: Είναι μεγάλη τιμή για την ΕΑΑ το γεγονός ότι η Ελληνική Ομάδα πρώτευσε στους Βαλκανικούς Αγώνες που έγιναν στην Λάρισα και που κατά βάσιν την αποτελούσαν μέλη της Ε.Α.Α. Ευχαριστούμε λοιπόν τους ανθρώπους αυτούς και κυρίως τον πρωταθλητή κ. Α. Μαρτίνο.

4. Δημόσια ευχαριστούμε και όλους εκείνους που διακρίθηκαν ή που συμμετείχαν απλώς σε αγώνες το 1989. Για παράδειγμα τους κ. κ. Α. Μαρτίνο και Θ. Βράτσο, πρωταθλητές κατηγοριών.

Παρατήρηση: Οι παραπάνω διακριθέντες των περιπτώσεων 3 και 4 όμως οφείλουν να γνωρίζουν, (όπως και όλοι οι άλλοι), ότι η επιτυχία τους ή η συμμετοχή τους οφείλεται και στο γεγονός ότι υπάρχει το σωματείο, υπάρχουν δραστηριότητες του σωματείου, άρα υπάρχουν και δραστήρια μέλη του τα οποία διακρίνονται.

Δ. Λειτουργία Λέσχης - Σκέψεις & Παρατηρήσεις

1. Εφέτος παρατηρήθηκε γενικά το φαινόμενο της χαλαρώσεως της πειθαρχίας στο μοντελοδρόμιο, γεγονός που ήταν αναπόφευκτο στο διάστημα των 8 μηνών περίπου που κατ' ανάγκη είχαμε τον κ. ....  (παραλείπεται το όνομα) εκεί και με τον οποίο είχαμε δικαστικές προστριβές με αποτέλεσμα αφού δεν γίνονταν συστηματικός έλεγχος της νομιμότητας αυτών που πετάνε, να πάρουν θάρρος τα κάθε είδους ασυνεπή ή απληροφόρητα μέλη μας ή ακόμα και μη μέλη μας (έγινε και τέτοια διαπίστωση ακόμη ) και να πετάνε.

2. Επίδειξη Scale προγραμματισμένη δεν έγινε λόγω αδιαφορίας των μελών για συμμετοχή

3. Αγώνας Fn Fly δεν έγινε, διότι κανείς δεν το πρότεινε.

4. Πρόταση της περσινής Γ.Σ. για εκπαίδευση στην πτήση των νέων αερομοντελιστών δεν υλοποιήθηκε, διότι η επιτροπή που ορίσθηκε γι' αυτό το θέμα δεν βρήκε προθυμία εκπαιδευτών.horizontal rule

1990

 

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Μανουσακάκης Γρηγόριος, Πρόεδρος

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Σάβας Σάβας, Ταμίας

Πετρόπουλος Πέτρος, Εφορος Υλικού

Φραγκούλης Φραγκούλης, Εφορος Λέσχης

Κατσαράς Νικόλαος, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι Αερομοντελιστές,

εκ μέρους του ΔΣ σας παρουσιάζω τα πεπραγμένα για το 1990.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Δ.Σ. έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη λειτουργία της Ενωσης. Εδώ θέλω να τονίσω ότι κανένα Δ.Σ. από όσο άξια μέλη και αν απαρτίζεται δεν είναι δυνατόν να επιτύχει τους στόχους του και τις επιδιώξεις του αν δεν βοηθηθεί από εσάς, δηλαδή τα μέλη.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ με πολλές λεπτομέρειες για ότι έγινε τον περασμένο χρόνο. Λίγο πολύ είναι γνωστά. Η Γενική Συνέλευση φέτος θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τα υπόλοιπα θέματα που θα χαρακτηρίσουν και την δραστηριότητα του σωματείου μας, για τα επόμενα χρόνια

Κατά τομέα δράστης λοιπόν έχουν αν αναφερθούν τα εξής:

Α. Οικονομικά

Οπως θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια από το ταμειακό απολογισμό, και φέτος η λειτουργία της Ενωσης στηρίχτηκε στα μέλη της. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό αν κανείς γνωρίζει το πως λειτουργούν τα άλλα αεραθλητικά σωματεία. Το σημαντικώτερο όμως είναι ότι με την δραστηριότητα του σωματείου μας καταφέραμε και συγκεντρώσαμε ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο όπως θα δείτε και από το πρόγραμμα δράσης θα χρησιμοποιηθεί για έργα στο μοντελοδρόμιο Σπάτων.

Συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του εντευκτηρίου, και ανανεώσαμε την σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου για τρία χρόνια. Ηδη έχουμε εξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσού και έτσι τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα έχουμε να πληρώσουμε ενοίκιο.

Φέτος είχαμε 78 εγγραφές νέων μελών και με την οργάνωση που υπάρχει πλέον αλλά και με την παρουσία της γραμματέως μας στο μοντελοδρόμιο, δεν παρατηρείται το φαινόμενο των μελών που κάνουν χρήση χωρίς να είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

Φέτος επίσης για πρώτη φορά επιχορηγηθήκαμε από τη Ελληνική Ομοσπονδία Αερομοντελισμού με το ποσό των 300.000 δρχ. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα χρήματα προέρχονται από επιχορήγηση της Γ.Γ.Α.. Αντίθετα όπως θα διαπιστώσετε και από τον ισολογισμό επιχορήγηση που έχει εγκριθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Ε.ΑΛ.Ε. 95.000 δρχ. δεν έχει ακόμα κατατεθεί στον λογαριασμό μας.

Β. Αγώνες

Εγιναν και φέτος οι προγραμματισμένοι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα οι αγώνες των κατηγοριών F3A & F3B. Μέλη μας έλαβαν μέρος σε όλες τις κατηγορίες και στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τους κυρίους Κωνσταντακάτο Γιάννη, Βράτσο Θόδωρο και Τσιούγκο Γιώργο για τις πρώτες θέσεις που κατέλαβαν στους αγώνες. Τα μέλη μας επίσης Κωνσταντακάτος Γιάννης και Μαρτίνος Απόστολος έλαβαν μέρος με την Εθνική Ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στην Αυστρία.

Διοργανώσαμε τον Ιούνιο αγώνες Pylon με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή. Υπενθυμίζω ότι η κατηγορία αυτή ξεκίνησε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του μέλους μας κ. Κατσαρά Νίκου, αποτελεί δε την κατηγορία που υπόσχεται πολλά στο μέλλον από πλευράς συμμετοχών αλλά και επιδόσεων.

Αγώνες Fun Fly δυστυχώς φέτος δεν έγιναν λόγω κακών καιρικών συνθηκών τις ημέρες που είχαν προγραμματιστεί.

Γ. Αλλες δραστηριότητες

Εγιναν και φέτος τα προγραμματισμένα σεμινάρια αρχαρίων χωρίς όμως να συμμετάσχουν όσοι τα είχαν ζητήσει. Μέλη μας με μοντέλα τους έλαβαν μέρος στην έκθεση του Δήμου Κερατσινίου όπου έγινε και πτήση ελικοπτέρου από τον κ. Ζήβα Γιάννη με ιδιαίτερη επιτυχία.

Εγινε επίσκεψη στο μοντελοδρόμιο μελών της Ενωσης Αερομοντελιστών Ηρακλείου και φυσικά η φιλοξενία δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Στην διάρκεια των Πανελληνίων Αγώνων φιλοξενήσαμε και αερομοντελιστές από την αερολέσχη Κύπρου.

Τα μέλη μας Κωνσταντακάτος Γιάννης, Παπαδόπουλος Αντώνης και Σκουρλής Αγγελος φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο από την Αερολέσχη και παράλληλα έγιναν σεμινάρια κριτών F3A και τριμαρίσματος ακροβατικών μοντέλων.

Τον Δεκέμβριο έγινε επίσης το καθιερωμένο πλέον Παζάρι.

Δ. Λειτουργία λέσχης και μοντελοδρόμιου

Η λειτουργία της λέσχης και φέτος δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Για καλύτερη ενημέρωση των μελών δημιουργήσαμε μία καινούργια έκδοση αρκετά πιό ευέλικτη στην έκδοση αλλά και στην κυκλοφορία.

Αποφασίσαμε να βρίσκεται στο μοντελοδρόμιο η γραμματέας μας κ. Γερακάκη. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Από τον Σεπτέμβριο δεν ορίστηκαν επόπτες. Η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι οι αρμοδιότητες που είχαν κάθε άλλο βοηθούσαν στο έργο τους. Φυσικά τα αποτελέσματα της απόφασης μας αυτής είναι δυστυχώς εμφανέστατα. Οι κανονισμοί τηρούνται κατά βούληση και όχι από πεποίθηση. Δυστυχώς, όπως φαίνεται πάντα χρειάζεται κάποιος να φωνάζει και να γίνεται κακός. Για το θέμα όμως αυτό θα γίνει στην συνέχεια ιδιαίτερη συζήτηση.

Στο σημείο αυτό ολοκληρώνεται η παρουσίαση των πεπραγμένων για το 1990.horizontal rule

[ θεματικός πίνακας ] - [ πρώτη σελίδα ]