Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών

Συνθέσεις Δ. Σ. & Πεπραγμένα

  [ θεματικός πίνακας ]

 

1991-2000

(5η δεκαετία)

 

1991

 

Σύνθεση Δ.Σ. από 18/4/91

 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Κατσαράς Νικόλαος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Σάβας Σάβας, Ταμίας

Πετρόπουλος Πέτρος, Εφορος Υλικού

Φραγκούλης Φραγκούλης, Εφορος Λέσχης

Ευαγγελίδης Σάββας, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι Αερομοντελιστές,

Με το τέλος του 1991 η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε 40 χρόνια λειτουργίας. Και φέτος η δραστηριότητα της Ε.Α.Α. ήταν πλούσια και έτσι εκτός από το ότι είναι το πιό παλιό αεραθλητικό σωματείο αερομοντελισμού παραμένει και το περισσότερο δραστήριο.

Αναλυτικά έχουμε να σας αναφέρουμε τα παρακάτω: Τα μέλη της Ε.Α.Α. αυξήθηκαν κατά 80 κα έτσι σήμερα η πραγματική δύναμη του σωματείου μας είναι 195 ταμειακώς εντάξει μέλη δηλ 41 τακτικά και 154 δόκιμα.

Στις νέες εγγραφές μελών έχει συμβάλει σημαντικά η γραμματέας της Ε.Α.Α. κ. Ε. Γερακάκη με την παρουσία της στο μοντελοδρόμιο και την επί τόπου εγγραφή μελών. Το σύστημα αυτό εκτός από τις εγγραφές νέων μελών έχει αποφέρει και σημαντικά έσοδα στην ένωσή μας, που εξασφαλίζουν την οικονομική αυτάρκεια της Ε.Α.Α. και την επαρκή κάλυψη των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων και έργων.

Συγκεκριμένα μέσα στο 1991 έγιναν έργα στο μοντελοδρόμιο συνολικής αξίας 1.500.000 δρχ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της περσινής Γενικής Συνέλευσης. δηλ επέκταση του κυρίως διαδρόμου δημιουργία νέου χώρου προετοιμασίας των μοντέλων (pits) και πίστας ελικοπτέρων. Παράλληλα με τα πιό πάνω έργα με απόφαση του Δ .Σ. δημιουργήθηκε και πίστα διεθνών προδιαγραφών για αγώνες pylon και για μεγαλύτερη ασφάλεια θεατών κα μελών προστέθηκε και περίφραξη ασφαλείας, που παρέχει σημαντική προστασία σε όλους. Σημειωτέον επίσης ότι για τα πιό πάνω έργα η Ε.Ο.ΑΜ. (Ελληνική Ομοσπονδία Αερομοντελισμού) συνεισέφερε 300.000 δρχ από την επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. που προορίζεται για τον σκοπόν αυτόν.

Στις νέες εγκαταστάσεις της Ε.Α.Α. είχαμε την ευκαιρία μετά από ανάθεση της Ε.Ο.ΑΜ. να διοργανώσουμε τους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού που έγιναν από 26-28 Οκτωβρίου 1991 με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων.

Για την σωστή οργάνωση των αγώνων ασχολήθηκαν συστηματικά 25 άτομα περίπου για χρόνο πάνω από 2 μήνες. αλλά πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν και ανάλογο της προσπάθειας.

Εκτός της επιτυχίας της οργάνωσης η Ε.Α.Α. είχε και αγωνιστική επιτυχία καταλαμβάνοντας με αθλητές της 4 πρώτες θέσεις από τις 7 των αγωνισμάτων. Σημαντική υπήρξε επίσης η επιτυχία της επίσημης δεξίωσης στο ξενοδοχείο Intercontinental σαν αποχαιρετισμός στους 80 αθλητές και τα 12 σωματεία απ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Επίσης η Ε.Α.Α. με την ευκαιρία της αεραθλητικής εκδήλωσης της Αερολέσχης Κατερίνης, διοργάνωσε εκδρομή στην οποία συμμετείχαν 20 μέλη με τις οικογένειές τους.

Συμμετοχή είχαμε με τρεις επίσημους αντιπροσώπους, στην Καταστατική Συνέλευση της Ε.ΑΛ.Ε. που έγινε στην Πάτρα αρχές Δεκεμβρίου 1991.

Επίσης μέσα στο 1991 εκδόθηκαν 2 ακόμη τεύχη του πολύ πετυχημένου ενημερωτικού μας δελτίου "Αερομοντελιστής", που όπως πάντα μοιράζεται δωρεάν στα μέλη μας, αλλά και από φέτος σε όλους τους αερομοντελιστές της Ελλάδας.

ευχαριστούμε και πάλι τους επαγγελματίες στο χώρο του αερομοντελισμού που με την υποστήριξή τους κατορθώνεται η έκδοση του δελτίου.horizontal rule

1992

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Σκουρλής Αγγελος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Κατσαράς Νικόλαος, Ταμίας

Κουσουρλής Ιωάννης,  Εφορος Υλικού

Σάββας Σάββας, μέλος

Λευθεριώτης Συμεών, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι αερομοντελιστές,

Η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε 40 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή της, γεγονός που θα πρέπει εμάς τα μέλη της να μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ' αρχήν είμαστε τα πιό παλιό αερομοντελιστικό σωματείο στην Ελλάδα με συνεχή και αδιάκοπη προσφορά στην αεραθλητική ιδέα και πράξη.

Η Ε.Α.Α. επέζησε μέσα από αντίξοες οικονομικές συνθήκες αλλά και δυσμενείς συγκυρίες για την εξάπλωση του αερομοντελσμού, όπως η έλλειψη παλαιότερα μοντελοδρόμιου, η έλλειψη κατάλληλων κατασκευαστικών υλικών στο παρελθόν, η αδιαφορία της πολιτείας ή των οργάνων της για τα αεραθλητικά πράγματα κ.λ.π.

Οχι μόνον επέζησε η Ε.Α.Α. αλλά και πρόσφερε έργο αεραθλητικό υπό μορφή σεμιναρίων για νέους επιμορφωτικών συνεδρίων για παλαιότερους, εκθέσεων και ομιλιών για το κοινό διάθεσης υλικών και τεχνογνωσίας προς τα μέλη της έκδοση ποικίλων φυλλαδίων, περιοδικών και εντύπων για την προώθηση του αερομοντελισμού.

Ούτε εδώ τελειώνει ο κατάλογος της προσφοράς της Ε.Α.Α. εφ' όσον δεν έχουμε αναφέρει ακόμη τις αεραθλητικές συμμετοχές και νίκες . Και αυτή ίσως είναι η σημαντικώτερη συμβολή της Ε.Α.Α. στην αεραθλητική πραγματικότητα της Ελλάδας, που δυστυχώς ήταν και παραμένει σχεδόν εξ' ολοκλήρου ανύπαρκτη.

Η Ε.Α.Α. μπορεί να καυχηθεί ότι έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε αεραθλητικές οργανώσεις διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Ελληνικές από οποιοδήποτε άλλο αεραθλητικό σωματείο στην Ελλάδα.

Επίσης μέλη μας έχουν πετύχει νίκες και διακρίσεις σε αγώνες και εκδηλώσεις αερομοντελισμού περισσότερο από τα άλλα αεραθλητικά σωματεία στο είδος τους.

Τα μοναδικά αυτά ιστορικά και στατιστικά στοιχεία είναι αυτά που κάνουν σήμερα την Ε.Α.Α. να στέκεται οδηγός και πρωτοπόρος αλλά και μέτρο σύγκρισης με την καλή πάντα έννοια εκκολαπτόμενων σωματείων ή ανερχόμενων αεραθλητικών δραστηριοτήτων.

Η πραγματικότητα φυσικά και το σφρίγος της Ε. Α.Α. δεν είναι άλλη από το μέλη της που την απαρτίζουν και την συντηρούν τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρών αυτά τα μέλη λοιπόν της Ε.Α.Α. τους ιδρυτές της αλλά και τους σημερινούς συνεχιστές της υγιούς και ανυστερόβουλης αεραθλητικής παράδοσης, αυτά λοιπόν τα μέλη ετίμησε πρόσφατα η Ε.Α.Α. με μία εκδήλωση γενεθλίων, που σημείωσε σημαντική επιτυχία. Προσκεκλημένοι και παρόντες οι "παλαίμαχοι" και ιδρυτές του σωματείου μας στους οποίους απενεμήθησαν αναμνηστικές πλακέτες. Για όσους παρευρέθηκαν και τίμησαν την Ε.Α.Α. με την παρουσία τους, αυτή η βραδιά θα τους μείνει αξέχαστη.

Αλλο σημαντικό γεγονός, υπήρξε η συμμετοχή του σωματείου μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού που διοργάνωσε και εκτέλεσε άψογα η Ενωση Αερομοντελιστών Ηρακλείου. Οσοι έζησαν από κοντά τους αγώνες αυτούς έχουν να πουν τα καλλίτερα λόγια για τον ζήλο και την προσπάθεια του Προέδρου της Ε.Α.Η. και του επιτελείου του για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων. Η Ε.Α.Α. συνεισέφερε στη προσπάθεια αυτή τόσο με έμπειρα στελέχη της και τεχνικό υλικό όσο και με αθλητές της που πήραν μέρος σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες και διεκδίκησαν επάξια της "πρωτιές". Σημειωτέον επίσης γεγονός είναι ότι τα μεταφορικά έξοδα των αθλητών της καλύφτηκαν από το ταμείο της Ε.Α.Α.

Το προεδρείο της Ε.Α.Α. ασχολήθηκε στο χρόνο που μας πέρασε και με την αναζήτηση λύσης στην προοπτική που διαφαίνεται πλέον απειλητική μπροστά μας, του να χάσουμε την χρήση του μοντελοδρόμιου μας στα Σπάτα.

Τα αναγγελθέντα έργα κατασκευής του Νέου Αερολιμένα Αθηνών φαίνεται πλέον να πλησιάζουν στην αρχή τους, οπότε αυτό ίσως σημαίνει και "έξωση" της Ε.Α.Α. από τον μοναδικό και ανεπανάληπτο αυτό χώρο. Συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Αερολιμένα Αθηνών και πετύχαμε την έγκαιρη προειδοποίησή μας πριν την ημερομηνία που θα αναγκαστούμε να εκκενώσουμε τον χώρο. Αυτό τουλάχιστον μας εξασφαλίζει κάποιο χρόνο για την ανεύρεση της εναλλακτικής λύσης και της τοποθεσίας του νέου μοντελοδρομίου της Ε.Α.Α.

Επίσης πρέπει να αναφερθή η οργάνωση ενός εσωτερικού αγώνα pylon που έγινε τον Μάρτιο του 1992, η οργάνωση και διεξαγωγή πολύ πετυχημένων σεμιναρίων για αρχάριους από το μέλος μας κ. Γ. Κωνσταντακάτο, καθώς επίσης το πολύ ενδιαφέρον τόσο σαν περιεχόμενο όσο και σαν παρουσίαση σεμινάριο μετεωρολογίας του κ. Κ. Πικρού.

Ομάδες αερομοντελιστών μας έλαβαν μέρος επίσης στις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι αερολέσχες Τρικάλων και Κατερίνης.

Τελειώνοντας όπως θα διαπιστώσετε και στη συνέχεια από τον ταμειακό απολογισμό, για μια ακόμη χρονιά τα οικονομικά μας είναι ικανοποιητικά και οι εγγραφές νέων μελών στα συνηθισμένα επίπεδα με 62 νέες εγγραφές. horizontal rule

1993

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Σκουρλής Αγγελος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Κατσαράς Νικόλαος, Ταμίας

Κουσουρλής Ιωάννης,  Εφορος Υλικού

Σάββας Σάββας, μέλος

Λευθεριώτης Συμεών, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι αερομοντελιστές,

Με το τέλος του 1993 η Ε.Α.Α. συμπλήρωσε 42 χρόνια λειτουργίας, Και φέτος οι συνολικές δραστηριότητες του σωματείου υπήρξαν ανάλογες της πολυετούς παρουσίας και παράδοσης που έχει στον αεραθλητικό χώρο, όπως αναλυτικώτερα παρουσιάζονται πιό κάτω.

Παροχές προς τα μέλη

Η σημαντικώτερη παροχή παραμένει η λειτουργία του μοντελοδρομίου μας στα Σπάτα. Ακόμη και σήμερα και παρ' όλη την ίδρυση και άλλων μοντελοδρομίων στην Ελλάδα, το δικό μας παραμένει το πιό άρτιο συνολικά, τόσο σαν εγκαταστάσεις όσο και σαν προσφερόμενη παθητική ασφάλεια. Ομολογουμένως υπήρξαν περίοδοι φαινομενικής εγκατάλειψης του μοντελοδρομίου, μην ξεχνάμε όμως ότι στη χρονιά που πέρασε η ίδια η ύπαρξη του χώρου απειλήθηκε με επικείμενη έναρξη εργασιών για τον νέο Αεροδρόμιο Αθηνών. Καλώς ή κακώς τα έργα δεν ξεκίνησαν αφού μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές και απ' όσο γνωρίζουμε η όλη σκοπιμότητα και ανάθεση του μεγάλου αυτού έργου επανεξετάζεται από τη νέα κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της ασάφειας, για την παραμονή ή όχι στον χώρο μας, υπήρξε και η άρση κάθε έργου συντήρησης του μοντελοδρομίου, πλην των απολύτως αναγκαίων.

Τώρα πλέον που στο άμεσο μέλλον φαίνεται να διατηρούμε τον χώρο για 1-2 χρόνια ακόμη, επιβάλλεται να αναληφθούν κάποιες εργασίες συντήρησης από το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει σήμερα.

Να σημειωθεί επίσης ότι το απερχόμενο Δ.Σ. έκανε ενέργειες για την εξεύρεση νέου χώρου μοντελοδρομίου. Συγκεκριμένα μέλη μας επισκέφθηκαν επί τούτου τοποθεσία που μας υπεδείχθη από την Γ.Γ.Α., κοντά στο Τατόϊ, αλλά δυστυχώς η περιοχή απερρίφθη επειδή δεν συγκέντρωνε τις απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι το θέμα αυτό το τόσο ζωτικό για τα μέλη μας παραμένει άλυτο αφού ακόμη και η αγορά γης από την Ε.Α.Α. είναι οικονομικά απαγορευτική για τις κοντά στην Αθήνα περιοχές. Το μοντελοδρόμιο στα Σπάτα πάντως προς το παρόν παραμένει αναντικατάστατο και η προσφορά του στα μέλη μας μοναδική.

Την άνοιξη του 1993 ο κ. Κωνσταντακάτος Γιάννης πραγματοποίησε σεμινάρια για αρχάριους αερομοντελιστές με σημαντική προσέλευση νεοφύτων. Η προσφορά του συγκεκριμένου μέλους μας στην μύηση των νέων στην πρακτική του αερομοντελισμού έχει γίνει πλέον "παράδοση" και για αυτό του αξίζουν συγχαρητήρια. Το μόνο κακό είναι ότι ακόμη δεν έχουν διαφανεί οι άξιοι νέοι συνεχιστές του έργου του, απαραίτητη προϋπόθεση συνέχισης αυτής της σημαντικής προσφοράς της Ε. Α.Α. προς τα νέα μέλη της.

Επίσης για άλλη μιά φορά εκδόθηκε ο "άερομοντελιστής"  που πλέον έχει γίνει θεσμός για το σωματείο μας, και που συγκέντρωσε θετικώτατα σχόλια απ' όλη την Ελλάδα, όπου μοιράζεται δωρεάν.

Λειτουργία Λέσχης

Το εντευκτήριο της Ε.Α.Α. λειτούργησε κανονικά την χρονιά που μας πέρασε κάτω από την επίβλεψη της άξιας κ. Γερακάκη. Δυστυχώς όμως και αυτό κινδυνεύουμε να το χάσουμε μετά από αγωγή που μας έχει κάνει ο ιδιοκτήτης ζητώντας μίαν υπέρογκη αύξηση στο ενοίκιο που πληρώνουμε σήμερα. Το Δ.Σ. φρόντισε μετά από συμβουλή της δικηγόρου μας κας Τσιούγκου να καταβάλει ανελλιπώς μηνιαία, στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων τα ενοίκια, σύμφωνα με την αντικειμενική αξία, και συγχρόνως ελπίζουμε ότι στο δικαστήριο θα επιτύχουμε μιά λογικώτερη αύξηση του ενοικίου σε αναλογία με τις προκύπτουσες αντικειμενικές αξίες του ακινήτου. Η δικαστική οδός μας εξασφάλισε τουλάχιστον 1 1/2 χρόνο προθεσμία μέσα τον οποίο χρόνο, και εφ' όσον δεν επέλθει κάποια νέα συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, θα πρέπει να φροντίσουμε για την εξεύρεση άλλης στέγης για την Ε.Α.Α.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση της περσινής Γ. Σ. σας φέρνουμε προς ψήφιση το νέο Καταστατικό της Ε.Α.Α. όπως αυτό θα συζητηθεί στη συνέχεια της Γ.Σ.

Εκδηλώσεις - Αγώνες

Στην αρχή του χρόνου γιορτάσαμε τα "γενέθλια" της Ε.Α.Α. με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυσή της. Η πολλή πετυχημένη αυτή εκδήλωση έγινε στο "Tennis Club" των Βριλησίων με την παράθεση δείπνου και την απονομή αναμνηστικών στους διατελέσαντες Προέδρους της Ε.Α.Α. Η βραδυά έκλεισε με χορό και πολύ κέφι.

Αργότερα μέσα στο χρόνο είχαμε την οργάνωση και διεξαγωγή ενός Fun Fly με αθρόα συμμετοχή μελών μας. Τα Fun Fly έχουν πάντα το πιστό κοινό τους και αυτή η εκδήλωση δεν απετέλεσε εξαίρεση. Μία ευχάριστη μέρα για όλους, θεατές και συμμετέχοντες.

Στα πιό σοβαρά, το αθλητικό επίπεδο, το 1993 μας επιφύλαξε μικτά αποτελέσματα. Στα μείον της χρονιάς υπήρξε η παντελής αποτυχία της Ε.Α.Α. να αναδείξει κάποιο νέο αθλητή στις επίσημες αθλητικές κατηγορίες του αερομοντελσιμού. Παρ' όλο που το Δ .Σ. από την αρχή του χρόνου προσπάθησε να "κεντρίσει" το ενδιαφέρον των νέων για τις πιό απλές αγωνιστικές κατηγορίες με την προκήρυξη" αθλητικών ημερίδων" και ανάλογη αθλοθέτηση για τους νικητές, καμμία ημερίδα δεν πραγματοποιήθηκε, όπως προγραμματίστηκε, για διάφορους λόγους.

Σε όλες τις περιπτώσεις όμως η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε απογοητευτική και αξίζει να προβληματίσει το επόμενο Δ.Σ. το τρόπος με τον οποίο θα πετύχουν να κάνουν τους αγώνες πιό δημοφιλείς.

Αντίθετα με τους νεώτερους, οι παλαιότεροι επάνδρωσαν με ενθουσιασμό την συμμετοχή της Ε.Α.Α. στους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού, στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 1993. Τους αγώνες διοργάνωσε η νεοϊδρυθείσα Ενωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΑΜ., και είχαν απόλυτη οργανωτική και αθλητική επιτυχία. Σε όλη την διάρκεια των αγώνων, που αποτελούν την κορυφαία αερομοντελιστική αθλητική εκδήλωση, επικράτησε κλίμα άψογης αθλητικής άμιλλας και φιλίας μεταξύ όλων των αθλητών, συγγενών και φίλων.

Η Ε.Α.Α. εκπροσωπήθηκε με αθλητές της σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες και δύο μέλη της αναδείχθηκαν Πανελλήνιοι πρωταθλητές και είναι με αλφαβητική σειρά ο κ. Κουτσός Στέλιος στο Pylon F3D GR, και ο κ. Σοφός Παναγιώτης στα ανεμόπτερα F3B.

Η αεραθλητική παράδοση της Ε.Α.Α. πρέπει να συνεχιστεί με όλη την σοβαρή προσπάθεια που απαιτεί η σπουδαιότητα του ζητήματος και το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να κάνει το παν για την εκκόλαψη νέων αεραθλητών και την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ε.Α.Α. και Ε.ΑΛ.Ε.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α. σε εκτέλεση της απόφασης της προηγούμενης Γ.Σ. προέβει στις πιό κάτω ενέργειες.

Το Προεδρείο της Ε.Α.Α. παρευρέθει στην εκδίκαση της κλήσης σε απολογία από την Δικαστική Επιτροπή της Ε.ΑΛ.Ε. για τη συμμετοχή του σωματείου μας στους Πανελλήνιους Αγώνες 1992.

Αφού επισήμανε στην επιτροπή τον άδικο και τον αντικαταστατικό χαρακτήρα αυτής της κλήσης, θεώρησε προσβλητική και αντιδεοντολογική την όλη υπόθεση, σε σχέση με την αεραθλητική προσφορά της Ε.Α.Α. και στη συνέχεια απεχώρησε από τη διαδικασία. Πρακτικά εκείνης της συνάντησης υπάρχουν στη διάθεση των ενδιαφερόμενων.

Στην συνέχεια η Ε.ΑΛ.Ε. με επιστολή της. ανακοινώνει ότι μας τιμωρεί με τρίμηνο προσωρινό αποκλεισμό συμμετοχής της Ε.Α.Α. από όλες τις αεραθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις, αφού μας διαγράφει προσωρινά από τα μητρώα της. Επι πλέον η Ε.ΑΛ.Ε. ενεργώντας παράνομα και αντικαταστατικά δεν καλεί την Ε.Α.Α. στη Γεν. Συνέλευση των σωματείων της μαζί με τα άλλα 4 επίσης "τιμωρημένα" αεραθλητικά σωματεία. Την ημέρα της Γ.Σ. της Ε.ΑΛ.Ε. και πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Α. κ. Αντ. Παπαδόπουλος επεσήμανε τον παράνομο και αντικαταστατικό χαρακτήρα της μη πρόσκλησης μας στη Γ.Σ. και προειδοποίησε την ολομέλεια ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις της  Γ.Σ. Αγνοώντας την προειδοποίηση αυτή το Προεδρείο της Ε.ΑΛ.Ε. συνέχισε τις εργασίες της Γεν. Συνέλευσης προτρέποντας μάλιστα στους έχοντες άλλη γνώμη να καταφύγουν στα δικαστήρια.

Αυτό κάναμε και εμείς και δικαιωθήκαμε.

Η Ε.Α.Α. σε συνεργασία με τα άλλα 4 σωματεία, κέρδισε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ε.ΑΛ.Ε. κηρύσσοντας άκυρη την Γεν. Συνέλευση της και όλες τις αποφάσεις της, με αποτέλεσμα η Ε.ΑΛ.Ε. να μείνει "ακέφαλη" και στη συνέχεια να οριστεί με νέα προσφυγή προσωρινή Διοίκηση με περιορισμένες όμως αρμοδιότητες. Η προσφυγή αυτή ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει.

Οσο δυσάρεστα και αν είναι, για τον αεραθλητισμό της Ελλάδας, τα γεγονότα αυτά ήταν αναπόφευκτα μετά από τις συγκεκριμένες επιλογές της διοίκησης της Ε.ΑΛ.Ε. και πιστεύουμε ότι  το Δ.Σ. ενήργησε σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης της προηγούμενης Γ.Σ. Μένει πλέον στο επόμενο Δ.Σ. να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτή την υπόθεση.

Οικονομικά

Και φέτος τα έσοδα καλύψανε τα έξοδα του σωματείου μας, και αν πολλά μέλη είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ε.Α.Α., το αποτέλεσμα της χρήσης θα ήταν ακόμη καλύτερο. Παρ' όλα αυτά η οικονομική κατάσταση του σωματείου, με τα υπάρχοντα δεδομένα, θεωρείται ικανοποιητική. Περισσότερες λεπτομέρειες στον οικονομικό απολογισμό που θα ακολουθήσει.

Εδώ τελειώνει η παρουσίαση των πεπραγμένων του 1993 από το απερχόμενο Δ.Σ. Πιστεύουμε ότι σε γενικές γραμμές συνεχίσαμε επάξια την παράδοση της Ε.Α.Α. και ευχόμαστε το νέο Δ.Σ. να πράξει και περισσότερα και καλύτερα.

Εκ μέρους Δ.Σ. ευχαριστώ όσους μας βοήθησαν και εγώ προσωπικά τα μέλη του Συμβουλίου μου.horizontal rule

1994

Σύνθεση Δ.Σ.

 

Τσιούγκος Γεώργιος, Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Δημήτριος, Αντιπρόεδρος

Καλογερίδης Χρήστος, Γεν. Γραμματέας 

Κουσουρλής Ιωάννης, Ταμίας

Καραλής Παντελής, Εφορος Λέσχης

Λευθεριώτης Συμεών, Εφορος Υλικού

Ζήβας Ιωάννης, μέλος από 9/9/94 Κουτσός Στυλιανός

Πεπραγμένα:

Αγαπητοί φίλοι αερομοντελιστές,

Το σωματείο μας που είναι και το μεγαλύτερο και αρχαιότερο στο χώρο του αερομοντελισμού, συμπληρώνοντας 43 χρόνια λειτουργίας, έκανε και αυτή τη χρονιά την παρουσία του αισθητή στο χώρο μας, αλλά και γενικώτερα στην αεραθλητική οικογένεια που ανήκει.

Τα σημαντικώτερα γεγονότα από την χρονιά που πέρασε αναλύονται περιληπτικά παρακάτω:

1. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το νέο Δ.Σ. ξεκίνησε την αναβάθμιση του χώρου του μοντελοδρομίου των Σπάτων με τον καθαρισμό της περιοχής και με βάψιμο των οξειδομένων κιγκλιδωμάτων. Τοποθέτησε δε κάδους απορριμμάτων για την διατήρηση του χώρου στο επίπεδο καθαριότητος που ήδη είχε επιτευχθή.

2. Εγινε προσπάθεια για την αντικατάσταση των εξαφανισθέντων τμημάτων της σκεπής της βεράντας του μοντελοδρομίου, αλλά το κόστος δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση του στόχου αυτού.

3. Εγινε αγορά 20 νέων καθισμάτων για το εντευκτήριο της ένωσης σε συνεργασία με την ΑΝΛΑ για την διευκόλυνση των συνεδρίων και σεμιναρίων των μελών μας.

4. Εγινε πραγματικότης η έκδοση νέων πλαστικοποιημένων ταυτοτήτων με την αγορά σχετικού μηχανήματος, που βοήθησε θετικά στην συγκέντρωση των συνδρομών των μελών και την αύξηση του οικονομικού αποτελέσματος της ένωσης το οποίο αναμένεται να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα το 1995. Ο έλεγχος πλέον του χώρου του μοντελοδρομίου από όλους μας είναι εύκολος καθ' ότι τα μέλη μας υποχρεούνται να φορούν τις ταυτότητές των και έτσι οποιοσδήποτε τρίτος ξεχωρίζει με μιά ματιά. Θα θέλαμε όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη να φοράμε τις ταυτότητες για να μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Η βοήθειά σας καθώς και η βοήθεια όλων των μελών μας είναι απαραίτητη για την επιτυχία του μέτρου αυτού κα την ασφάλειά μας στο μοντελοδρόμιο. Σχετική επιστολή εστάλη προς όλα τα μέλη μας στις 27 Ιουλίου 1994 ενημερώνοντας τα για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

5. Παρατείναμε τον χρόνο παραμονής μας στο εντευκτήριο μετά από προσωρινό συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη και αφού του καταβάλαμε μαζεμένο το ποσόν που καταθέταμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο μερίμνει μας αναλήφθηκε, καλύψαμε το διάστημα μέχρι και του τέλους του 1994. Ετσι η εξωστική δίκη που ήταν να γίνει τον Δεκέμβριο 1994 αναβλήθηκε για 12 Μαϊου 1995, όπου και θα συζητήσουμε την παράταση για μέχρι το τέλος του 1995 ή αρχές του 1996. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βρούμε νέο χώρο για ενοικίαση.

6. Συμμετείχαμε στη Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.ΑΜ. τον Απρίλιο του 1994 όπου και συζητήθηκαν θέματα ευρύτερης σημασίας, αφορόντα τον Αερομοντελισμό όλης της χώρας όπως αυτά των δημοσίων σχέσεων με Γ.Γ.Α. κ.λπ. θέματα σχετικά με τους Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες και θέματα έργων υποδομής και ανάπτυξης του αερομοντελισμού.

7. Με επιστολή μας προς όλα τα Αεραθλητικά σωματεία της Ε.ΑΛ.Ε. κάναμε γνωστό το παρασκήνιο της "Ικαριάδας" και τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτυχία, οι ενέργειες του Δ.Σ. της Ε.ΑΛ.Ε. που ως γνωστόν σήμερα ενεργεί ως προσωρινή Διοίκηση, μετά από Δικαστική απόφαση που μας δικαίωσε, ακύρωσε την τελευταία Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.ΑΛ.Ε. και τις εκλογές που έγιναν μαζί, για Καταστατικές παραβάσεις που έγιναν από το Δ.Σ. της.

Με άλλη δικαστική απόφαση ορίσθηκε προσωρινή διοίκηση με προταθέντα και από εμάς, μέλη, για επίλυση μόνο επειγούσης φύσεως θεμάτων, η οποία είναι ακόμη εν ισχύ. Η επιστολή αυτή είχε μεγάλη απήχηση στην Αεραθλητική οικογένεια βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους και ενημερώνοντας όλους με αντικειμενικότητα και σε έκτακτο συνέδριο της Ε.ΑΛ.Ε. που έγινε αμέσως μετά, ορίσθηκε επιτροπή για να βγάλει την Ε.ΑΛ.Ε. από το αδιέξοδο μελετώντας και προτείνοντας λύση. Παρά το πολύ κόπο που κατεβλήθη σε συναντήσεις, συνεδριάσεις Ομοσπονδιών κ.λ.π. οι προτάσεις της επιτροπής και το μνημόνιο που συνετάχθη από κοινού αντιμετωπίσθηκαν από τον προσωρινό πρόεδρο της Ε.ΑΛ.Ε. κ. Ανθιμο με τον ίδιο τρόπο που όλοι γνωρίζουμε μη αφήνοντας έτσι περιθώρια για οποιαδήποτε πραγματική λύση του προβλήματος.

Πράγματι δε, τον περασμένο Δεκέμβριο και σε έκτακτη συνέλευση που υποτίθεται προκλήθηκε από κάποια μέλη της ΕΑΛΕ που αρχικά ακούστηκε ότι ήταν περί τα 30 αλλά τελικά μάλλον δεν ήταν παραπάνω από 8 από τα 54 σωματεία μέλη που διατυμπανίζει ότι την απαρτίζουν, συμμετείχαμε για να αποχωρίσουμε σε λίγο από εκεί καθ' ότι αφ' ενός μεν μας ζητήθηκε να πληρώσουμε συνδρομή 100.000 δρχ για να συμμετέχουμε με δικαίωμα λόγου και ψήφου, αν και η έκτακτη συνέλευση αφορούσε το 1993 που εμείς ήμασταν ταμειακώς εντάξει και αφ' ετέρου συζητήτο θέμα ορισμού Διοίκησης στην Ε.ΑΛ.Ε. που δεν ήταν δυνατόν να συζητηθή, όσο η Ε.ΑΛ.Ε. βρίσκεται κάτω από Δικαστική εντολή με συγκεκριμένη διαδικασία μέχρις εκδόσεως τελεσίδικης αποφάσεως που θα διευθετεί οριστικά το θέμα που ήδη έχει δημιουργηθή μετά την ακύρωση της Τακτικής της Γενικής Συνέλευσης.

8. Καθαρίστηκε ο χώρος στο μοντελοδρόμιο Σπάτων γύρω από τον διάδρομο, με ειδικό μηχάνημα που έκοψε τα κλήματα κ.λ.π. χόρτα και φυτά που δημιουργούσαν ζημιές στα μοντέλα σε εξόδους τους εκτός του τσιμέντου χωρίς ξύσιμο του χώματος και έτσι δημιουργήθηκε και το γρασίδι που εφ' ενός μεν δεν λασπώνει όταν βρέχει, αφ' ετέρου δεν σηκώνεται σκόνη όταν φυσάει. Επίσης καθαρίστηκε και ένα κομμάτι γύρω από την πίστα των pylon.

9. Εγινε προσπάθεια κατ' επανάληψιν να λειτουργήση το κυλικείο του μοντελοδρομίου τα Σαββατοκύριακα, με τελευταίο το μέλος μας κ. Ι. Κεπελιάν ο οποίος θα είχε και την ευθύνη του χώρου και της καθαριότητας, αλλά διάφορα προσωπικά του προβλήματα δεν τον άφησαν να συνεχίσει επί μακρόν. Ετσι βρεθήκαμε στην δυσάρεστη και πάλι θέση να έχουμε κλειστό το σπιτάκι μας στο μοντελοδρόμιο, οπότε μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. μας και μέχρις οριστικής διευθετήσεως του θέματος, μέλη του Δ.Σ. εκ περιτροπής θα εξυπηρετούν τα μέλη μας ανοίγοντας το σπιτάκι το Σαββατοκύριακο κατά το δυνατόν.

10. Εγιναν επαφές με ιδιοκτήτες και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων περιοχών της Αττικής για να αποκτηθή χώρος για το νέο μοντελοδρόμιό μας που πλέον οριστικά θα ανήκει στην Ε.Α.Α. για να γίνουν μόνιμες εγκαταστάσεις και το οποίο σαν ξεχωριστό θέμα θα το συζητήσουμε αργότερα σ' αυτήν την Γενική Συνέλευση.

11. Εγινε προσπάθεια έκδοσης του "Αερομοντελιστή" μέσα στο 1994 σε 1200 αντίτυπα. Η καθυστέρηση συγκέντρωσης της διαφημιστικής ύλης αλλά και αδιάφορα άλλα προβλήματα, ήταν η αιτία που η προετοιμασία για την έκδοση του "Αερομοντελιστή" πήρε πολύ περισσότερο χρόνο απ' τον προβλεφθέντα αρχικά. Τώρα όμως όλα είναι έτοιμα για να έχετε το νέο τεύχος σύντομα στα χέρια σας.

12. Αποφασίστηκε και ισχύει από 1.1.95 η ενσωμάτωση των επί μέρους ποσών, συνδρομής, χρήσης & ασφάλισης σε ένα ενιαίο ποσό συνδρομής έτους, που καλύπτει πλέον τα μέλη μας για όλα τα παραπάνω και είναι καταβλητέο τον Ιανουάριο εκάστου έτους. Για τα τακτικά μέλη είναι 17.000 δρχ. ενώ για α δόκιμα μέλη 15.000 δρχ.

13. Στο αγωνιστικό μέρος τώρα πραγματοποιήθηκαν οι εξής αγώνες:

α) στις 20.2.94 έγιναν αγώνες Pylon F3D sport & Q500 με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Εγιναν διαφημιστικές αφίσες για ενημέρωση των μελών μας και του κοινού και ζητήθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια να καλύψουν τους αγώνες. Πράγματι η συρροή θεατών αλλά και η κάλυψη από τα τηλεοπτικά κανάλια Mega & Sky έκαναν την Ε.Α.Α. αλλά και τον αεραθλητισμό, ευρύτερα γνωστά στο κοινό.

β) Μετά από διεξοδική συζήτηση στο εντευκτήριο της Ε.Α.Α. μεταξύ του Δ.Σ. της και τν ενδιαφερομένων μελών μας, καταλήξαμε στην απόφαση να κάνουμε τον αγώνα ανεμοπτέρων σύμφωνα με τους κανονισμούς της FAI για την κατηγορία F3J. Ετσι λοιπόν για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε στις 10.4.94 ο 1ος αγώνας F3J στο μοντελοδρόμιό μας με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχής αθλητών και με τον μεταφρασθέντα από την Ε.Ο.ΑΜ. κανονισμό της FAI χωρίς καμμία αλλαγή.

γ) Στις 22 ΜαΪου 1994 έγιναν οι επίσης προγραμματισμένοι αγώνες Pylon F3D sport & Q500 με πολλές συμμετοχές και αρκετούς θεατές.

δ) Στις 25 Σεπτεμβρίου 94 έγινε ο πολυσυζητημένος αγώνας "Sport Scale" για 1η φορά επίσης, με κανονισμό που εκπονήσαμε στ Ελληνικά μετά από μελέτη αρκετών υπαρχόντων Αμερικανικών και Αγγλικών και που πλέον έγινε η βάση για μελλοντικούς αγώνες στην Ελλάδα. Ο αγώνας είχε μεγάλη επιτυχία και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, με 17 συμμετοχές υπέροχων αερομοντέλων, πλήθος κόσμου που τον παρακολούθησε, ευμενή σχόλια από όλους και κάλυψη από τον περιοδικό τύπο.

ε) Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 1994 έγιναν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αερομοντελισμού στην Χαλκίδα υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΑΜ. όπου και πάλι η Ε.Α.Α. πρωτοστάτησε με 33 συμμετοχές και δύο Α θέσεις στις κατηγορίες F3J & F3B.

14. Στον τομέα των εκδηλώσεων πήραμε μέρος:

α) Στην αεραθλητική εκδήλωση "Αερομοντελισμός 94" της Αερολέσχης Κατερίνης στις 8 Μαϊου 1994 και

β) στο "open house aviation show" της Αερολέσχης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας που έγινε στην Τανάγρα στις 28 Μαϊου 1994. Για την συμμετοχή μας αυτή απενεμήθη στην Ε.Α.Α. αναμνηστικό Δίπλωμα και Μετάλλιο που κοσμεί πλέον το εντευκτήριο μας.

15. Το σεμινάριο κριτών F3A που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 94 υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΑΜ. ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως συμμετοχών. Η μη προσέλευση μελών μας σε τέτοιου είδους σεμινάρια είναι απαράδεκτη για το μέγεθος το9υ σωματείου μας.

Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν στο έργο μας όπως επίσης και τα μέλη του Δ.Σ. μου.horizontal rule

1995

Σύνθεση Δ.Σ. από 25/5/95 (ελλιπής σύνθεση)

 Τσιούγκος Γεώργιος, Πρόεδρος

 Καραλής Παντελής, Αντιπρόεδρος

 Ευαγγελίδης Σάββας, Γεν. Γραμματεύς 

 Βαβουράκης Εμμανουήλ, Ταμίας

 

Σύνθεση Δ.Σ. από 14/6/95

 

Μανουσακάκης Γρηγόριος, Πρόεδρος 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Δημήτριος, Γεν. Γραμματεύς

Κατσαράς Νικόλαος, Ταμίας

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Εφορος Υλικού

Ζήβας Ιωάννης, μέλος

Ευαγγελίδης Σάββας, Μέλος

 

Πεπραγμένα (β' εξαμήνου):

Αγαπητοί φίλοι αερομοντελιστές,

Το απερχόμενο ΔΣ της ΕΑΑ το ποίο προέκυψε από την έκτακτη ΓΣ του Ιουνίου στην σύντομη θητεία του έχει να παραθέσει το παρακάτω έργο:

1. Αγώνες

α. Διοργανώθηκαν με επιτυχία στο μοντελοδρόμιο Σπάτων αγώνες στις κατηγορίες quickie, F3J, και Fun Fly με άψογη οργάνωση.

β. Συμμετείχαμε στον Πανελλήνιο αγώνα scale που οργανώθηκε στη Λάρισα με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από την ΕΑΑ όπου οι αθλητές της κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις.

2. Οικονομικά θέματα

α. Εισεπράχθη από την ΓΓΑ το ποσόν των 800.000 δρχ ως επιχορήγηση για την διοργάνωση των Πανελληνίων αγώνων αερομοντελισμού, κατόπιν προσπαθειών των κ.κ. Τσιούγκου, Βαβουράκη και Α. Παπαδόπουλου.

β. Κατεβλήθησαν προσπάθειες για την είσπραξη των συνδρομών του 1995 μέσω της γραμματέως της ΕΑΑ η οποία μετέβη κατ' επανάληψη στο μοντελοδρόμιο κατόπιν εντολής του ΔΣ με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

γ. Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ αυξήθηκαν οι συνδρομές για το έτος 1996 στο ποσόν των 25.000 δρχ για τα τακτικά μέλη και 20.000 για τα δόκιμα.

3. Εντευκτήριο ΕΑΑ

Σύμφωνα με την απόφαση έξωσης, που ως γνωρίζετε έχε ημερομηνία εφαρμογής την 31/12/95 εκκενώσαμε τον χώρο της οδού Παυσανίου 8 και κατόπιν απογραφής μεταφέραμε τα πάγια της ΕΑΑ σε χώρους ευγενώς προσφερθέντες από τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑ κ.κ. Ζήβα και Βαβουράκη μέχρι της εξεύρεσης νέου εντευκτηρίου

Προσπάθειες συστέγασής μας με την ΕΜΕ απέβησαν άκαρπες, λόγω άρνησης του ιδιοκτήτου του χώρου. Από μέλη του ΔΣ έγινε προσπάθεια εξεύρεσης νέου χώρου σύμφωνα με τους οικονομικούς περιορισμούς που έθεσε το ΔΣ χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων η ΓΣ της ΕΑΑ πραγματοποιείται σε χώρο που ευγενώς προσφέρθηκε από τον κ. Ι. Κωνσταντακάτο.

4. Μοντελοδρόμιο

Από της ανάληψης των καθηκόντων του το ΔΣ της ΕΑΑ και παρ' ότι μεσολάβησε η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών το ΔΣ ενεργοποιήθηκε για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για νέο Μ/Δ με γνώμονα την επικείμενη έναρξη των έργων του αεροδρομίου Σπάτων ως εξής:

α. Μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν δύο φορές την περιοχή του Αυλώνα και τους πέριξ χώρους όπου η περιοχή εκρίθη ιδανική αλλά οι οικονομικού όροι απόκτησης (40.000.000 δρχ) είναι εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων του παρόντος και η ενοικίαση δεν συζητείται από τους ιδιοκτήτες.

β. Επισκεφθήκαμε την περιοχή του Αγ. Στεφάνου όπου ευρέθησαν χώροι προς ενοικίαση μικρής εκτάσεως και με δύσκολη πρόσβαση.

γ. Επισκεφθήκαμε την περιοχή Υπάτου Θήβας πλησίον του λόφου που γίνονται πτήσεις ανεμοπτέρων όπου υπάρχει ασφαλτοστρωμένος διάδρομος 600 Χ 40μ κατασκευασμένος από την Νομαρχία Βοιωτίας για τις ανάγκες της Αερολέσχης Θηβών από την οποία προτιθέμεθα να ζητήσουμε την άδεια χρήσης.

δ. Εγιναν ενέργειες από τον κ. Παπαδόπουλο Δ. προς την ΕΥΔΑΠ για παραχώρηση χώρου στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα όπου οι πρώτες αντιδράσεις ήταν μάλλον αρνητικές αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.

ε. Σε συνεργασία με την Αερολέσχη Χαλκίδας εντοπίστηκε χώρος ιδανικών προδιαγραφών στην Παραλίμνη Υλίκης για τον οποίο βρισκόμαστε σε επαφή με τη Νομαρχία Βοιωτίας για την πιθανότητα ενοικίασης και χρηματοδότησης του έργου

στ. Εξετάζεται τέλος και η περιοχή Πάχης Μεγάρων.horizontal rule

1996

Σύνθεση Δ.Σ.

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Ζήβας Ιωάννης, Ταμίας 

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Εφορος Μοντελοδρόμιου

Καραλής Παντελής, Εφορος Λέσχης

Ευαγγελίδης Σάββας, μέλος

Πεπραγμένα:

Φίλοι αερομοντελιστές,

Σας παρουσιάζουμε τα πεπραγμένα για τον χρόνο που μας πέρασε, ένα χρόνο δύσκολο και κάθε άλλο παρά συνηθισμένο για την πορεία του σωματείου μας.

Το παρόν ΔΣ από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του αντιμετώπισε την βεβαιότητα της παύσης της χρήσης του χώρου του μοντελοδρόμιου των Σπάτων, μιά και τα έργα για την κατασκευή του νέου Αερολιμένα Αθηνών είχαν πλέον ξεκινήσει.

Τα γράμματα που λάβαμε από την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία Hochtief, κάθε άλλο παρά άφηναν περιθώριο για διαπραγμάτευση της παραμονής μας, διότι απλούστατα το αρχικό παραχωρητήριο χρήσης του χώρου δεν μας κατοχύρωνε με κανένα τρόπο.

Αυτό άλλωστε ήταν κάτι που το γνωρίζαμε ήδη, και έτσι δεν μας φάνηκε απροσδόκητη η απαίτηση της Hochtief για άμεση εκκένωση του χώρου.

Από τις επιστολές που ανταλλάξαμε με την εταιρία αλλά και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, καταλάβαμε ότι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πετύχουμε θα ήτανε μία ολιγόμηνη παράταση της παραμονής μας στα Σπάτα.

Μετά την συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ε.Α.Α. με τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Fischer και τον αρχιμηχανικό της Hochtief κ. Wagner, καταφέραμε να παρατείνουμε την παραμονή μας μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου 1996. Σαν προϋπόθεση οι Γερμανοί μας έθεσαν την αύξηση της ασφάλειας αστικής ευθύνης του σωματείου μας κα την χρήση του κλειδιού της πύλης από τα μέλη μας μόνον.

Και στις δύο αυτές προϋποθέσεις ανταποκριθήκαμε απόλυτα, έτσι ώστε ο καιρός να κυλίσει, χωρίς να τους δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα. Αποτέλεσμα της καλής μας παρουσίας ήταν και η περαιτέρω παραχώρηση χρήσης για 2 ακόμη μήνες, μέχρι τέλη Φεβρουαρίου 97, οπότε και επήλθε και η οριστική μας απομάκρυνση από τα Σπάτα. Δυστυχώς πλέον το καμάρι της Ε.Α.Α., το μοντελοδρόμιο Σπάτων, μοναδικό σε χώρο και εγκαταστάσεις αποτελεί πλέον παρελθόν.

Εδώ πρέπει να παρατηρήσουμε 3 πράγματα:

Πρώτον: Ο χώρος των Σπάτων δεν υπήρξε ιδιοκτησία της Ε.Α.Α. ούτε απέκτησε ποτέ κανενός είδους δικαίωμα στο χώρο, άρα το ότι κάποια στιγμή μας διώξανε, αυτό ήτανε αναμενόμενο και θα γινότανε αργά ή γρήγορα. Δυστυχώς για όλους μας το τέλος ήρθε πιό γρήγορα από όσο θα θέλαμε.

Δεύτερον: Στους δύσκολους αυτούς καιρούς για την Ε.Α.Α. ξεχώρισαν τα μέλη που την υποστήριξαν οικονομικά και ηθικά με την χρηματική συνδρομή τους σε αντίθεση με κάποια άλλα μέλη, ελάχιστα ευτυχώς, που επιδεικτικά και κραυγαλέα αρνήθηκαν να συμπαρασταθούν στις ανάγκες του σωματείου μας, επειδή δεν έκριναν άμεσα ορατό το ανταποδοτικό όφελος. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από το ΔΣ που θεωρεί ότι τέτοια συμπεριφορά μελών δεν αρμόζει προς το κύρος και την ιστορία της Ε.Α.Α.

Τρίτον: Το ΔΣ ενήργησε έγκαιρα και απομάκρυνε από το μοντελοδρόμιο, ότι άξιζε να το πάρουμε και να το αποθηκεύσουμε. Ετσι πήραμε τα προστατευτικά κλουβιά για το pylon και τα σύρματα περιφράξεως για μελλοντική χρήση. Η σημερινή αξία τους εκτιμάται πάνω από 500.000 δρχ.

Αγώνες - Εκδηλώσεις

Παρ' όλες τις δυσκολίες με το μοντελοδρόμιο μας και την αβεβαιότητα σε σχέση με τον χρόνο παραμονής μας, εξαγγείλαμε και πραγματοποιήσαμε 2 αγώνες. Ενα αγώνα Pylon Quickie 500 στις 10 Νοεμβρίου 1996 και ένα αγώνα ανεμοπτέρων F3J στις 13 Οκτωβρίου 1996. Και στους δύο αγώνες οι συμμετοχές δεν ήτανε οι αναμενόμενες αν και η οργάνωση υπήρξε ικανοποιητική. Επίσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το παραδοσιακό Παζάρι της Ε.Α.Α. στις 22.12.1996. Επιπλέον την Ε.Α.Α. αντιπροσώπευσαν πολλά μέλη μας στους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού που έγιναν στο Αγρίνιο από 1 έως 5 Μαϊου 1996 και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις. Ετσι είχαμε μία πρωτιά στην κατηγορία F3J του Δημ. Σοφού. Επίσης διακρίθηκαν και σε άλλες κατηγορίες και άλλα μέλη μας.

Ε.ΑΛ.Ε.

Είμαστε σήμερα στην πολλή ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η προσπάθεια τόσων χρόνων από αλλεπάλληλες διοικήσεις της Ε.Α.Α. αλλά και η δαπάνη τόσων χρημάτων από το περιορισμένο ταμείο της Ε.Α.Α. έφεραν επιτέλους το επιθυμητό εκείνο αποτέλεσμα της δικαίωσης των θέσεών του σωματείου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το 1992 η Ε.Α.Α. πρωτοστάτησε στο να κηρυχθεί από το δικαστήριο άκυρη η τότε Γενική Συνέλευση της Ε.ΑΛ.Ε. όταν αυτή παράνομα προσπάθησε να αποκλείσει την Ε.Α.Α. από τις εργασίες της Συνελεύσεως, διότι τάχα ήταν τιμωρημένη για την συμμετοχή της στους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού στο Ηράκλειο.

Η επιτυχημένη δικαστική παρέμβαση της Ε.Α.Α. τότε αλλά και τα αλλεπάλληλα ασφαλιστικά μέτρα κατά των αυθαιρεσιών της παλαιάς διοίκησης της Ε.ΑΛ.Ε. προκάλεσαν την από το δικαστήριο επιβολή διορισμένη διοίκησης στην Ε.ΑΛ.Ε. από το 1993 έως το 1996.

Δυστυχώς η αδρανοποίηση της Ε.ΑΛ.Ε. εκμηδένισε την επίσημη αεραθλητική εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό και γενικώτερα έβλαψε τον Ελληνικό Αεραθλητισμό. Ολα αυτά τα χρόνια ανεζητείτο λύση αποτελεσματική και ικανή να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Η ευκαιρία παρουσιάστηκε στις εκλογές της Ε.ΑΛ.Ε. στις 18 Οκτωβρίου 1996 για ανάδειξη αιρετού πλέον ΔΣ όπου η Ε.Α.Α. και πάλι πρωτοστάτησε, σε κοινή προσπάθεια και με άλλα δυσαρεστημένα αεραθλητκά σωματεία, έτσι ώστε με την σημαντική της δύναμη σε ψήφους να διαμορφώσει το πιό ευνοϊκό εκλογικό αποτέλεσμα, αποκλείοντας τελείως κάθε υποψήφιο της παλαιάς διοίκησης στη σύνθεση του νέου ΔΣ. Αυτή η συμμετοχή της Ε.Α.Α. στις δύο πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις της Ε.ΑΛ.Ε. απαίτησε σημαντικά ποσά από το ταμείο μας που όμως με απόφαση του ΔΣ κρίθηκαν αναγκαία για την επίτευξη του τελικού σκοπού και την δικαίωση της μακρόχρονης αυτής υπόθεσης.

Εκτιμάται ότι η νέα διοίκηση της Ε.ΑΛ.Ε. θα σημάνει την νέα εποχή στον Ελληνικό Αεραθλητισμό τόσο σε αεραθλητικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Ηδη η Ε.ΑΛ.Ε. με επιστολή της αναγνωρίζει και συνεργάζεται με την Ε.Ο.ΑΜ. κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο τελευταίο ΔΣ της Ε.Ο.ΑΜ. αναγνωρίστηκε ο πρωταρχικός ρόλος της Ε.Α.Α. στην ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ε.ΑΛ.Ε. και ρητά εκφράστηκε η ηθική υποχρέωση της Ε.Ο.ΑΜ. προς την Ε.Α.Α. να  πληρώσει μέρος των πρόσφατων εξόδων της σε αναγνώριση των υπηρεσιών της προς τον αερομοντελισμό γενικώτερα, όταν θα το επιτρέψουν οι οικονομικές συγκυρίες.

Νέο μοντελοδρόμιο ΕΑΑ

Με αυτό το ζήτημα ασχολήθηκε το ΔΣ συνεχώς και με επιμονή, ερευνώντας κάθε πληροφορία που είχαμε σχετικά με νέους χώρους για το μοντελοδρόμιό μας. Αναλώθηκε πολύς χρόνος από τα μέλη του ΔΣ σε επιτόπου επισκέψεις για την σωστή αξιολόγηση των δεδομένων. Συνοπτικά παρουσιάζουμε της εναλλακτικές λύσεις και της εκτιμήσεις μας.

Χώρος στους Θρακομακεδόνες. Κρίνεται ακατάλληλος για μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Α. γιατί υπάρχουν πολύ υψηλά εμπόδια στον περιβάλλοντα χώρο και καλώδια υψηλής τάσης σχετικά κοντά. Δύσκολο αεροδρόμιο για αρχάρίους, ακατάλληλο για αεραθλητική προπόνηση και μεγάλα ακριβά αερομοντέλα.

Χώρος στον Κάλαμο. Είναι κατοικημένος σε κοντινές αποστάσεις και εγκυμονεί κινδύνους.

Χώρος πίσω από την Ανάβυσσο. Πρόκειται για μικρό χώρο ποδοσφαιρικού γηπέδου με πολλά εμπόδια τριγύρω.

Χώρος Αναβύσσου. Κρίνεται ακατάλληλος για την Ε.Α.Α. κυρίως για την άναρχη χρήση που επικρατεί αυτή την στιγμή και την εγγύτητα της παραλιακής λεωφόρου και των κατοικιών.

Χώρος στους πρόποδες του Υμηττού - Κορωπί. Προσφέρεται για χρήση εφ' όσον εξασφαλιστεί άδεια για την χρήση του και γίνουν έργα υποδομής κόστους 5-7 εκατομμυρίων.

Χώρος στην Παραλίμνη. Δεν υπάρχει καμμία υποδομή και έχει δύσκολη πρόσβαση.

Αεροδρόμιο Αερολέσχης Θηβών. Διαθέτει εξαιρετικό διάδρομο για τις ανάγκες μας. είναι όμως μακριά από την Αθήνα και ήδη χρησιμοποιείται από τα υπερελαφρά και τα trikes, οπότε δημιουργείται και θέμα ασφάλειας σε ταυτόχρονη χρήση. Είναι  η λύση που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε από ανάγκη. Κρίνεται όμως αντιοικονομική για τον μέσο μοντελιστή που χρειάζεται 5.000 δρχ την φορά για έξοδα μετάβασης, όταν θεωρεί ότι οι 20.000 δρχ. ετήσια συνδρομή της Ε.Α.Α. είναι ακριβή.

Χώρος Μεγάρων: Δεν έχει υποδομή και κρίνεται ακατάλληλος για ακριβά μεγάλα αερομοντέλα. Περιορισμοί στη χρήση λόγω του παρακείμενου στρατιωτικού αεροδρομίου.

Χώρος στον Αυλώνα: Είναι κοντά στην Αθήνα και προς στιγμή απασχόλησε το Δ.Σ. η προοπτική αγοράς αγροτικής εκτάσεως, πλην όμως κάτι τέτοιο αποδείχτηκε ανέφικτο λόγω των πολύ υψηλών τιμών που επικρατούν πλέον στη περιοχή. Σκεφθήκαμε επίσης την ενοικίαση κατάλληλης έκτασης και αυτό όμως έχει δυσκολίες, γιατί δεν υπάρχουν εκτάσεις μεγάλες με ένα ιδιοκτήτη.

Από τα πιό πάνω γίνεται κατανοητό ότι η ανεύρεση κατάλληλου χώρου για την Ε.Α.Α. εντός της Αττικής είναι δύσκολη υπόθεση. Και γι' αυτό το Δ.Σ. αποφάσισε να ερευνήσει και τις δυνατότητες φιλοξενίας μας σε αεροδρόμια της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως παλαιότερα στο Τατόϊ. Ξεκινήσαμε τις προσπάθειές μας με την Ελευσίνα, όπου για πολύ καιρό είχαμε πληροφορίες ότι ο διοικητής ήτανε γνώστης του προβλήματος και διατεθειμένος να εξασφαλίσει την είσοδό μας εκεί. Κάναμε και επί τόπου επίσκεψη στο αεροδρόμιο, ώστε να εντοπίσουμε κατάλληλο χώρο για τις πτήσεις μας. Δυστυχώς οι ελπίδες μας αποδείχθηκαν μάταιες αφού χάσαμε πολύτιμο χρόνο 2 1/2 μηνών, βασιζόμενοι σε υποσχέσεις και λάθος εκτιμήσεις.

Με την αρχή του χρόνου στραφήκαμε προς άλλη κατεύθυνση και προσπαθήσαμε να βρούμε επίσημη πλέον λύση μέσω του ΓΕΑ. Για τις ενέργειες αυτές και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θα σας ενημερώσουμε διεξοδικά στη συνέχεια.

Αυτά είναι τα πεπραγμένα του ΔΣ και τα θέτουμε στη κρίση σας.horizontal rule

1997

Σύνθεση Δ.Σ. (ίδια όπως 1996)

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματεύς

Ζήβας Ιωάννης, Ταμίας 

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Εφορος Μοντελοδρόμιου

Καραλής Παντελής, Εφορος Λέσχης

Ευαγγελίδης Σάββας, μέλος

Πεπραγμένα:

Φίλοι αερομοντελιστές,

Η έλλειψη κατάλληλου χώρου για τις πτήσεις των μοντέλων των μελών της Ε.Α.Α. υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την αδράνεια του σωματείου μας και έτσι δυστυχώς η περασμένη χρονιά θα μείνει στην ιστορία σαν η χρονιά με την μικρότερη δραστηριότητα

Εξαίρεση στην αδράνεια απετέλεσαν τα εξής γεγονότα.

Πρώτον η συμμετοχή δύο, έστω, μελών της Ε.Α.Α. στους Πανελλήνιους αγώνες αερομοντελισμού 1997, που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη αρχές Μαϊου. Η συμμετοχή αυτή μόνο σαν συμβολική μπορεί να χαρακτηριστεί διότι απέχει πάρα πολύ από παλαιότερες τόσο σε αριθμό αθλητών όσο και σε αριθμό αγωνιστικών κατηγοριών που ελάμβαναν μέρος.

Δεύτερον, και σε αντίθεση με την υποτονικότητα του σωματείου μας, το ΔΣ κινήθηκε συντονισμένα και με αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσει κατάλληλο μοντελοδρόμιο για την Ε.Α.Α. Εξετάσαμε κάθε πιθανή τοποθεσία που είχαμε πληροφορίες ότι θα μπορούσε να καλύψει της ανάγκες μας.

Οπως όλοι γνωρίζετε κατάλληλοι χώροι εντός Αττικής είναι δυσεύρετοι, εάν όχι ανύπαρκτοι. Πήγαμε στην περιοχή των Θρακομακεδόνων και την κρίναμε ακατάλληλη για τις ανάγκες της Ε.Α.Α., λόγω εμποδίων και περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον για την συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, λόγω εγγύτητας με το Τατόϊ και είναι πλέον ζήτημα χρόνου μέχρι να απαγορευθούν εντελώς όλες οι πτήσεις εκεί.

Πήγαμε και στον Ασπρόπυργο δυο φορές, και ενώ ο χώρος έχει τις κατάλληλες προδιαγραφές, δεν μπορέσαμε να βρούμε τον άνθρωπο-κλειδί μέσα στον ΟΣΕ για να προωθήσουμε την υπόθεσή μας. Ο δήμαρχος και το ΔΣ του Ασπροπύργου φαίνεται ότι έχουν την διάθεση να μας βοηθήσουν δεν έχουν όμως στην δικαιοδοσία τους τον συγκεκριμένο χώρο που ανήκει στον ΟΣΕ.

Επίσης πήγαμε στις Πλαταιές, όπου υπάρχει ιδανικός χώρος για τις ανάγκες μας και μεγάλη προθυμία από τους τοπικούς παράγοντες για να μας εξυπηρετήσουν, πλην όμως η απόσταση από Αθήνα (110 χλμ) είναι απαγορευτική για τα μέλη μας.

Ετσι το ΔΣ επικέντρωσε την προσπάθειά του προς την λύση του Τατοϊου, που εκτός από το μειονέκτημα του πολύ περιορισμένου χρόνου χρήσης, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα. Αναφέρονται επιγραμματικά τα εξής:Α Ιδανικός χώρος για πτήσεις αερομοντέλων και ο πιό κοντινός στην Αθήνα.

Χώρος που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, με την οποία η Ε.Α.Α. ιστορικά αλλά και ουσιαστικά έχει πολλούς κοινούς δεσμούς. Χώρος απόλυτα ελεγχόμενος και προστατευόμενος, όπου παράλληλα λειτουργεί και το αεραθλητικό κέντρο αεροδρομίου Τατοϊου (Α.Κ.Α.) της Εθνικής Αερολέσχης Ελλάδος. Για την ιστορία σημειώνουμε ότι η προσπάθεια που απαιτήθηκε από το ΔΣ μέχρι να πετύχει την έγκριση της χρήσης του Τατοϊου από την Ε.Α.Α. υπήρξε πολύ μεγάλη. Χρειάστηκε ένας χρόνος από συντονισμένες ενέργειες με ανθρώπους που υποστήριξαν τον σκοπό μας και μας βοήθησαν, μέχρι να πείσουμε την ηγεσία της  Π.Α. να μας παραχωρήσει το Τατόϊ.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αρχική απάντηση του Γ.Ε.Α. τον περασμένο Μαϊο, ήτανε αρνητική στο αίτημά μας. Στην συνέχεια και χάρι στην βοήθεια του αξιωματικού της ΠΑ εν αποστρατεία και νυν πιλότου της ΟΑ κ. Γ. Λάβδα, αλλά και του πρώην Κλαδάρχη Α' κλάδο του ΓΕΑ Ταξιάρχου Ε. Γεωργούση, καταφέραμε την άρνηση να την κάνουμε κατάφαση. Σε αυτό τα μέγιστα συνετέλεσε και η Ε.ΑΛ.Ε. με τις θετικές εισηγήσεις της προς το Γ.Ε.Α. που αν ήτανε άλλες  εποχές, πριν μερικά χρόνια, όχι συμπαράσταση αλλά πόλεμο θα είχαμε. Αλλωστε όλη η επικοινωνία μας πλέον γίνεται μέσω Ε.ΑΛ.Ε. προς το Γ.Ε.Α. και αντίστροφα.

Σήμερα λοιπόν πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένα και υπερήφανα όλα τα πρόσφατα ΔΣ της Ε.Α.Α. που ανέλαβαν και υποστήριξαν τους πολύχρονους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες κατά της προηγούμενης διοίκησης της Ε.ΑΛ.Ε. Της διοίκησης που πολέμησε τους αερομοντελιστές και που έβλαψε τον Ελληνικό Αεραθλητισμό. Ολοι αναγνωρίζουν σήμερα τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η Ε.Α.Α. αλλά και οι αερομοντελιστές γενικώτερα, στο να επιταχύνουν και τελικά να επιφέρουν την αλλαγή της διοίκησης στην Ε.ΑΛ.Ε. Απαλλαγμένοι πλέον από αυτή την αντιπαλότητα και με μιά νέα Ε.ΑΛ.Ε. μπορούμε επιτέλους να γευόμαστε τους πρώτους καρπούς των τότε κόπων και θυσιών.

Πριν από ένα χρόνο από το βήμα αυτό το παρόν ΔΣ υποσχέθηκε ότι θα βρει λύση στο πρόβλημα του μοντελοδρομίου της Ε.Α.Α. και ότι θα έκανε τα πάντα ώστε η λύση αυτή θα είναι το αεροδρόμιο Τατοϊου. Σας είχαμε τονίσει τότε ότι πιστεύαμε ότι θα πετύχουμε γιατί η Ε.Α.Α. δεν είναι κανένα τυχαίο χθεσινό σωματείο αλλά αντίθετα έχει μία πάρα πολύ καλή εικόνα προς τα έξω σαν αποτέλεσμα της ιστορίας και της προσφοράς της στον αεραθλητικό χώρο και την αεραθλητική ιδέα.

Σήμερα το ΔΣ βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να μπορεί να παρουσιάσει στο σώμα της ΓΣ την τελική συμφωνία για τη χρήση του ΑΔ Τατοϊου από τα μέλη της Ε.Α.Α. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τις επιλογές μας αλλά και το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλαμε επί ένα χρόνο.

Πιστεύουμε ότι παραδίδουμε στα μέλη της Ε.Α.Α. και το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί σε λίγο ένα χώρο προπόνησης και πτήσης αερομοντέλων που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας περιόδου. την περίοδο της επαναδραστηριοποίησης και ανάπτυξης του σωματείο μας, την περίοδο που θα αναδείξει και πάλι την Ε.Α.Α. πρωτοπόρο αεραθλητικό σωματείο άξιο της ιστορίας του.horizontal rule

1998

Σύνθεση Δ.Σ. 

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος

Φερφυρής Αθανάσιος, Γεν. Γραμματεύς

Παπαδόπουλος Δημήτριος, Ταμίας

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Εφορος Λέσχης και Περιουσίας

Παπαδόπουλος Αντώνιος, μέλος

Ευαγγελίδης Σάββας, μέλος

Πεπραγμένα: 

Φίλοι αερομοντελιστές,

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α. ασχολήθηκε κατά το 1998 με τέσσερα σημαντικά ζητήματα για το σωματείο μας.

1ον. Κατοχύρωσε και ισχυροποίησε την άδεια που μας έχει παραχωρήσει η Π.Α. για χρήση του Α/Δ Τατοϊου από τα μέλη μας. Δυστυχώς και πάλι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με συστηματική και επίμονη άρνηση του σωματείου της Ανεμολέσχης Αθηνών να δεχτεί την παρουσία της Ε.Α.Α. στον χώρο του Τατοϊου αμφισβητώντας τις σαφείς οδηγίες και εντολές του ΓΕΑ και της 123 ΠΤΕ. Χρειάστηκε συντονισμένη και αποφασιστική προσπάθεια του προεδρείου της Ε.Α.Α. τόσο με διευκρινιστικές επιστολές προς το ΓΕΑ και την Ε.ΑΛ.Ε. όσο και με έντονες παρεμβάσεις στο ΔΣ της Ε.ΑΛ.Ε. για να αποτραπεί η επικράτηση των εντυπώσεων που καλλιεργούν οι εκπρόσωποι της ΑΝΛΑ προς τους εμπλεκόμενους φορείς. Με ικανοποίηση μπορούμε να διαπιστώσουμε πλέον ότι έχουμε κατορθώσει να επιβάλλουμε το νέο δεδομένο ότι τα μέλη της Ε.Α.Α. κάνουν χρήση του Τατοϊου κατά τις ώρες που μας έχουν παραχωρηθεί από το ΓΕΑ. Πολλά μέλη μας έχουν κάνει χρήση του Τατοϊου κατά το 1998 χωρίς κανένα πρόβλημα, από όσο γνωρίζουμε. Κάποιο μεμονωμένο περιστατικό που δημιουργήθηκε με ευθύνη μέλους της Ε.Α.Α. σε βάρος των κανόνων και όρων που διέπουν την παρουσία μας στο Τατόϊ, ευτυχώς αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις.

Η Ε.Α.Α. επιθυμώντας να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την ΠΑ για το προνόμιο που της παραχωρήθηκε διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις 10  Οκτωβρίου 1998 στο Τατόϊ, εκδήλωση προς τιμήν της ηγεσίας της Π.Α. και της Ε.ΑΛ.Ε. Εκ μέρους της Ε.ΑΛ.Ε. παρέστη ο Πρόεδρος της κος Σαβράμης και εκ μέρους της Π.Α. ο Διοικητής της Σχολής Ικάρων Πτέραρχος Γεωργούσης. Απενεμήθησαν αναμνηστικές πλακέτες σε όσους βοήθησαν στο να γίνει ξανά πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια η παρουσία της Ε.Α.Α. στο Τατόϊ. Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη πτήσης αερομοντέλων που εντυπωσίασε τους επισήμους καλεσμένους μας, τους εκπροσώπους των άλλων αεραθλητικών σωματείων στο Τατόϊ και τα πολλά παρευρισκόμενα μέλη μας με τις οικογένειές τους.

Εκτιμούμε ότι η σχέση μας με την ΠΑ έχει ξαναβρεί το νόημα που επιβάλλεται και προσδοκούμε περαιτέρω συνεργασία με αμοιβαίο όφελος. Ηδη το προνόμιο που απολαμβάνουμε είναι πάρα πολύ σημαντικό αφού η χρήση του Τατοϊου είναι μοναδική, αυτή τη στιγμή, διέξοδος για τις πτήσεις των αερομοντέλων των μελών μας, παρόλους τους χρονικούς περιορισμούς που ισχύουν.

2ον. Προώθησε με τις κατάλληλες ενέργειες προς την Γ.Γ.Α. μετά την καταστατική ΓΣ της Ε.Α.Α. που εναρμόνισε το καταστατικό με την αθλητική νομοθεσία, την διαδικασία για την αναγνώριση του σωματείου μας σαν αθλητικό. Ηδη αυτό το θέμα το αναλύσαμε προηγουμένως και θεωρούμε ότι η επιτυχής έκβαση του θα αποτελέσει καμπή στην ιστορία της Ε.Α.Α.

3ον. Υποστήριξε έμπρακτα, με οικονομικές επιχορηγήσεις, όσους αεραθλητές μέλη της Ε.Α.Α. εκπροσώπησαν το σωματείο μας στους Πανελλήνιους αγώνες αερομοντελισμού, που έγιναν στην Λάρισα τον Μαϊο και τον Οκτώβριο 1998. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αθλητική δραστηριότητα είναι πλέον αυτή που έχει σημασία και με βάση αυτήν κατανέμεται από την ΓΓΑ η επιχορήγηση σε κάθε σωματείο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προωθείται και να ενισχύεται σε κάθε περίπτωση.

Μέλη μας πέτυχαν ικανοποιητικές κατατάξεις στις κατηγορίες F3J με 3η θέση, F3D pylon με 2η και 3η θέση και Quickie pylon με 2η θέση.

Επίσης ενισχύθηκε οικονομικά από την ΕΑΑ και η Εθνική ομάδα F3J που συμμετείχε το μέλος μας Σάκης Ευαγγελίδης στους Παγκόσμιους αγώνες που έγιναν στην Αγγλία τον Αύγουστο 1998,Η ομάδα μας απεκόμισε σημαντική αγωνιστική εμπειρία που θα φανεί χρήσιμη στους επερχόμενους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Ρουμανία και τους Παγκόσμιους του 2000  που θα γίνουν στη χώρα μας.

4ον. Ασχολήθηκε με την ανεύρεση κατάλληλου χώρου για το νέο μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Α. και μετά από επιτόπιες επισκέψεις και εκτιμήσεις σε πολλά μέρη, έχει καταλήξει στην πλέον ενδεδειγμένη λύση, αυτή του Αυλώνος. Το θέμα αυτό ήδη αναπτύχθηκε προηγουμένως.

Η κατοχύρωση του χώρου αυτού υπέρ των συμφερόντων των μελών της Ε.Α.Α. πιστεύουμε να αποτελέσει την αρχή μιάς νέας ανοδικής πορείας για το σωματείο μας, εφόσον θα εξασφαλιστεί η χωρίς χρονικούς περιορισμούς πρόσβαση των μελών μας σε ένα δικό μας μοντελοδρόμιο, που θα αποτελέσει την βάση της περαιτέρω εξέλιξης του αερομοντελισμού στην Αττική αλλά και στην Ελλάδα.horizontal rule

1999

Σύνθεση Δ.Σ.

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος

Φερφυρής Αθανάσιος, Γεν. Γραμματεύς

Κατηνιώτης Βασίλειος, Ταμίας

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Εφορος Λέσχης και Περιουσίας

Παπαδόπουλος Αντώνιος, μέλος

Παπαδόπουλος Δημήτριος, μέλος

Ευαγγελίδης Σάββας, μέλος

Μέρλος Μιχάλης, μέλος

 

Πεπραγμένα:

Φίλοι αερομοντελιστές,

Το 1999 αποτελεί για την Ε.Α.Α. χρονολογία ορόσημο για την ιστορία του σωματείου, διότι μέσα στο 1999 ολοκληρώσαμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που εξασφάλισαν την πολυπόθητη αναγνώριση της Ε.Α.Α. σαν αθλητικό σωματείο  από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι πολλές φορές κατά το παρελθόν έγιναν παρόμοιες προσπάθειες οι οποίες λόγω συγκυριών, ποτέ δεν ευοδώθηκαν και ότι πάντα αυτός ο στόχος απασχόλησε τα προεδρεία παλαιότερων ΔΣ.

Η απόκτηση της αθλητικής ιδιότητας από το σωματείο μας, αναγνωρίστηκε από νωρίς σαν η καταλυτικά καίρια εναλλακτική λύση από την κατ' αποκλειστικότητα υπαγωγή μας στο Υπουργείο Μεταφορών και μόνο. Οι σπουδαιότεροι λόγοι είναι ότι πρώτιστα το αντικείμενο του σωματείου μας, ο αερομοντελισμός είναι αεράθλημα άρα συγγενεύει με τα λοιπά αθλήματα και δεύτερον ότι η προοπτική χρηματοδότησης από την ΓΓΑ του αθλητικού αερομοντελισμού και άρα του αερομοντελισμού γενικότερα αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο άρα και εύλογη επιδίωξη.

Η έκτακτη καταστατική Γενική Συνέλευση της Ε.Α.Α. που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1999 με την ομόφωνη έγκριση της τροποποίησης του καταστατικού μας και την εναρμόνιση του με τον αθλητικό νόμο, ουσιαστικά ολοκλήρωσε τις τυπικές διαδικασίες τις απαραίτητες για την αθλητική αναγνώριση της Ε.Α.Α. από την ΓΓΑ.

Η πρόσφατη έγκριση από το Πρωτοδικείο του νέου καταστατικού μας και η δημοσίέυση του μας επιτρέπει να μιλάμε πλέον για έναρξη της νέας χιλιετίας με νέα δεδομένα για το σωματείο μας αυτά του αθλητικού σωματείου. Επ' αυτού περισσότερα στον προγραμματισμό δράσης για το 2000.

Κατά το 1999 μέλη της Ε.Α.Α. ανέπτυξαν έντονη αθλητική δραστηριότητα, γεγονός που μας επιτρέπει να προσδοκούμε έμπρακτη αναγνώριση απο την ΓΓΑ με αντίστοιχη χρηματοδότηση από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.). Συγκεκριμένα στους Πανελλήνιους αγώνες αερομοντελισμού στην Λάρισα τον περασμένο Μάϊο τα μέλη της Ε.Α.Α. κ. Ν. Βουλουμάνος Σ. Ευαγγελίδης και Π. Καραλής εκπροσώπησαν το σωματείο στην κατηγορία F3J, και οι κ. Π. Καραλής και Β. Κυριτσόπουλος στις κατηγορίες Q500 και F3D.

Επιπλέον τα μέλη μας κ. Π. Καραλής και Β. Κυριτσόπουλος εκπροσώπησαν την Ελλάδα σαν μέλη των Εθνικών ομάδων στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες F3J στη Ρουμανία και στους Παγκόσμιους Αγώνες F3D στη Σουηδία τον Ιούλιο 1999 αντίστοιχα. Η αποστολή των Εθνικών ομάδων πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση της ΕΛ.Α.Ο. ενώ συνεισέφεραν οικονομικά τόσο οι αθλητές όσο και η Ε.Α.Α. με απόφαση του Δ.Σ.

Με βάση την πιό πάνω δραστηριότητα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Ε.Α.Α. με την έλλειψη μοντελοδρομίου, η αγωνιστική παρουσία του σωματείου παραμένει έντονη και ισοδύναμη με άλλα αερομοντελιστικά σωματεία που έχουν λυμένο το θέμα αυτό.

Στο συγκεκριμένο θέμα του μοντελοδρομίου ο απολογισμός είναι δυστυχώς αρνητικός. Ολοι γνωρίζουμε ότι το ΔΣ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει μια συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης συγκεκριμένου χώρου στον Αυλώνα. Οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη/ενοικιαστή προχώρησαν, μετά την αρχική συμφωνία, και στην νομική διερεύνηση τίτλων κ.λ.π. εκ μέρους της νομικής μας συμβούλου κας Ε. Τσιούγκου και στην επεξεργασία τελικού συμβολαίου μισθώσεως, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα του σωματείου μας και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης ΓΣ.

Δυστυχώς και ενώ διαπραγματευόμαστε λεπτομέρειες της συμφωνίας, ο ιδιοκτήτης /ενοικιαστής υπαναχώρησε δηλώνοντας ότι άλλαξε γνώμη και ότι δεν το νοικιάζει πλέον το αγροτεμάχιο αλλά το πουλάει. Ακολούθησαν επανειλημμένες προσπάθειες από τα μέλη του ΔΣ για διερεύνηση των πραγματικών λόγων της αλλαγής των προθέσεων και του κλίματος αλλά και της πιθανότητας εξεύρεσης άλλης λύσης αλλά εις μάτην. Ηδη η ενασχόληση του ΔΣ με το συγκεκριμένο ζήτημα χρονικά κατανάλωσε όλο το 1999, ελπίζοντας σε αίσιο τέλος, χωρίς παράλληλα να εξεταστούν σοβαρά άλλες εναλλακτικές λύσεις. Το νέο μοντελοδρόμιο της Ε.Α.Α. παραμένει ζητούμενο και πρέπει να απασχολήσει το επόμενο ΔΣ.

Εως τότε η μόνη εναλλακτική λύση για τα μέλη της Ε.Α.Α. παραμένει η χρήση του αεροδρομίου του Τατοϊου που όμως δεν φαίνεται να έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτή από τα μέλη, κυρίως λόγω των χρονικών περιορισμών. Η μη παρουσία μας όμως στο Τατόϊ απλώς τροφοδοτεί τους εχθρούς της Ε.Α.Α. και νυν χρήστες του Τατοϊου που διατυμπανίζουν η Ε.Α.Α. δεν έχει σοβαρά μέλη και ότι η όλη η προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν για είσοδο της Ε.Α.Α. στο Τατόϊ έγινε μόνο για βλάψει τα συμφέροντα όσων ήδη το χρησιμοποιούσαν. Ετσι είναι εμφανής πλέον ο κίνδυνος κάποια στιγμή να επικρατήσει η λογική του να αποκλειστεί η Ε.Α.Α. από το Τατόϊ, μια και ούτως ή άλλως δεν το χρησιμοποιούν τα μέλη της. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει το επόμενο ΔΣ ώστε να εφαρμόσει μια πολιτική που να ανατρέψει τις κακές εντυπώσεις.

Τέλος το απερχόμενο ΔΣ επεδίωξε την περαιτέρω καλή συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία αποστέλλοντας σχετική επιστολή (Ιούνιος 1999) προς το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας προσφέροντας αφιλοκερδώς τις γνώσει και την εμπειρία των μελών μας στην διάθεση της ΠΑ Προτείναμε την παρουσίαση του αερομοντελισμού επίσημα στην Σχολή Ικάρων από ομιλητές/μέλη μας, την συνεργασία σε θέματα τεχνογνωσίας και πτητικής εμπειρίας αερομοντέλων για ζητήματα έρευνας/ μελέτης και την κατασκευή από μέλη μας scale μοντέλων για το μουσείο της ΠΑ στο Τατόϊ. Εως σήμερα δεν έχει υπάρξει απάντηση στην επιστολή μας σίγουρα όμως τα ζητήματα αυτά πρέπει να επανατοποθετηθούν και από το νέο ΔΣ.

Με την πιό πάνω δραστηριότητα κλείνει και η θητεία του σημερινού ΔΣ. Ευχόμαστε το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές να εκμεταλλευτεί για το καλό της Ε.Α.Α. τα νέα δεδομένα της αθλητικής ιδιότητας και την άριστη συνεργασία με την υπερκείμενη ομοσπονδία της ΕΛ.Α.Ο.horizontal rule

2000

Σύνθεση Δ.Σ.

Κυριτσόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος

Βαβουράκης Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρος  (από 17-3-01 και Ταμίας)

Παπαδόπουλος Αντώνιος, Γεν. Γραμματέας (από 17-3-01 μέλος)

Σάββας Σάββας, Ταμίας (από 17-3-01 Γεν Γραμματέας)

Λευτεριώτης Συμεών, μέλος

Πεπραγμένα:

Φίλοι αερομοντελιστές,

Εάν ανατρέξει κανείς στο πρόγραμμα δράσης του 2000, όπως αυτό είχε παρουσιαστεί στην περσινή ΓΣ του σωματείου μας, θα διαπιστώσει ότι σαν πρώτη προτεραιότητα ετίθετο η εύρεση νέου μοντελοδρόμιου για τα μέλη της Ε.Α.Α. Μέσα στο 2000 ο υποφαινόμενος πρόεδρος ήλθε σε μία κατ' αρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Δερβενοχωρίων (ΑΛΔΕΧ) για χρήση του μοντελοδρομίου στα Δερβενοχώρια, συμφωνία που υλοποιήθηκε φέτος το 2001, αλλά παρουσιάζεται εδώ στα πεπραγμένα του 2000 διότι η ιδέα και οι βάσεις της συνεργασίας ετέθησαν πέρυσι. Μεσολάβησαν αλλεπάλληλες συνεννοήσεις και διευκρινίσεις μεταξύ των δύο σωματείων, κατά τις οποίες το ΔΣ της Ε.Α.Α. φρόντισε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του σωματείου και των μελών μας και που τελικά οδήγησαν σε τελική συμφωνία με την ΑΛΔΕΧ.

Ετσι πιστεύω ότι δόθηκε πλέον μία λύση στο πιεστικό πρόβλημα των μελών της Ε.Α.Α. για χώρο μοντελοδρομίου, γεγονός που αντανακλάται στην ικανοποίηση που καταγράφεται από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών που έχουν ήδη δηλώσει ότι κάνουν ή θα κάνουν χρήση του νέου χώρου. Βέβαια το μοντελοδρόμιο Δερβενοχωρίων δεν είναι το τέλειο για την Ε.Α.Α. που πάντα προσβλέπει στην απόκτηση δικού της ιδωτικού μοντελοδρομίου, αποτελεί όμως μία ολοκληρωμένη λύση σε σχέση με την συμφωνία χρήσης του Τατοϊου, αφού οι νέες εγκαταστάσεις είναι άψογες (διάδρμος 150Χ30μ) ή πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη και διατίθεται όλες τις μέρες και ώρες.

Ηδη πολλά μέλη μας το έχουν κάνει "στέκι" τα Σαββατοκύριακα. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από επιτακτική ανάγκη για τα μέλη μας, η εύρεση νέου μοντελοδρόμίου έχει πλέον και μία άλλη παράμετρο, αυτή της υποχρέωσης έναντι της ΓΓΑ το αθλητικό σωματείο που λέγεται Ε.Α.Α. να παρέχει στα μέλη του κατάλληλο χώρο για προπόνηση. Με άλλα λόγια σε επαφές που είχαμε με την ΓΓΑ μας κατέστη σαφές ότι το ΔΣ υποχρεούται να προβαίνει στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ώστε να εξασφαλίζει για τα μέλη του κατάλληλο χώρο άθλησης. Το μοντελοδρόμιο Δερβενοχωρίων σε συνδυασμό με το Τατόι καλύπτει όλες εκείνες τις αγωνιστικές κατηγορίες που τα μέλη μας θα ήθελαν να προπονηθούν.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι επειδή ακριβώς, όπως είπαμε η συμφωνία επετεύχθη πέρυσι και γι' αυτό το λόγο και ωφελημένα βγήκαν τα οικονομικά ενήμερα μέλη της Ε.Α.Α. για το 1999, δηλ όσα μέλη είχαν πληρώσει την συνδρομή τους μέχρι και το 1999, οπότε βάσει του καταστατικού μας ήταν τα οικονομικά εντάξει μέλη της Ε.Α.Α. για το 2000. Από το σύνολο των μελών μας 21 βρέθηκαν οικονομικά ενήμερα, εκ των οποίων 16 δήλωσαν μετά από κατ' ιδίαν ενημέρωση και ερώτηση, ότι επιθυμούν να κάνουν χρήση του νέου μοντελοδρομίου για το 2001. Για τα 16 λοιπόν αυτά μέλη η Ε.Α.Α. πλήρωσε από το ταμείο της την συμφωνηθείσα συνδρομή με την ΑΛΔΕΧ έτσι ώστε να μπορούν οι ίδιοι να κάνουν δωρεάν χρήση του μοντελοδρομίου. Το ΔΣ της Ε.Α.Α. θεώρησε ότι με το συμβολικό αυτό δώρο προς τα οικονομικά άψογα μέλη της ανταποδίδει και ανταμείβει όσους στάθηκαν δίπλα στο σωματείο στα τελευταία δύσκολα χρόνια, που δεν είχαμε κανένα μοντελοδρόμιο, όσους δηλ. στήριξαν οικονομικά την Ε.Α.Α. και την βοήθησαν να επιβιώσει παρ' όλο που εκείνη πολύ λίγα είχε να τους προσφέρει.

Βέβαια τηρώντας το γράμμα του καταστατικού, αναπόφευκτα κάποια καλά μέλη μας αδικήθηκαν, όσα δηλ για οποιονδήποτε λόγο αμέλησαν αν εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έγκαιρα και βρίσκονται τώρα έξω από τον κατάλογο των μελών που καλύπτει η συμφωνία ενώ θα ήθελαν και αυτά να κάνουν χρήση του μοντελοδρομίου. Γι' αυτά τα μέλη το ΔΣ μερίμνησε έτσι ώστε εφ' όσον τακτοποιηθούν οικονομικά, να μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει η Ε.Α.Α. μέσα στο 2001 και φυσικά να συμπεριληφθούν στην όποια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί ξανά μεταξύ ΕΑΑ και ΑΛΔΕΧ για το 2002 και μετέπειτα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το νέο μοντελοδρόμιο θα λειτουργήσει ξανά σαν πόλος συσπείρωσης των μελών μας παλαιών και νέων όπως παλαιότερα τα Σπάτα.

Αλλάζοντας θέμα το ΔΣ της Ε.Α.Α. φρόντισε, στο μέτρο που επέβαλλε η ανυπαρξία μοντελοδρομίου να υποστηρίξει με τα χρώματά της την αγωνιστική δραστηριότητα όσων μελών μας είχαν στην διάθεση και την θέληση να συμμετάσχουν στους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού του 2000. Συγκεκριμένα στην αγωνιστική κατηγορία F3J έλαβαν μέρος οι αθλητές μας κ.κ. Μ. Λευτεριώτης, Ν. Μακράκης, Ν. Βουλουμάνος, Σ. Ευαγγελίδης, Π. Καραλής, και ο νεαρός Λ. Γεωργιάδης οι οποίοι και κατετάγησαν κατά τους Πανελλήνιους αγώνες F3J 1ος ο κ. Μακράκης, 3ος ο κ. Λευτεριώτης και 4ος ο κ. Καραλής. Οι αθλητές μας αυτοί μαζί με τον αθλητή της ΕΑΘ κ. Σπυριάδη και βοηθούς τα μέλη μας κ.κ. Α. Γαβαλά και Ν. Βουλουμάνο απετέλεσαν την εθνική μας ομάδα F3J, που εκπροσώπησε την χώρα μας στους περσινούς Παγκόσμιους αγώνες F3Jπου έγιναν στην Κέρκυρα 2-8 Ιουλίου 2000. Οι αγώνες αυτοί υπήρξαν άψογοι οργανωτικά και απέσπασαν τα πιό κολακευτικά λόγια από όλους τους ξένους που έλαβαν μέρος (128 αθλητές 27 χώρες)  και όσους παρευρέθησαν βοηθώντας στην οργάνωση και συμβάλλοντας στην πιό λαμπρή και κορυφαία αεραθλητική εκδήλωση της Ελλάδας μέχρι σήμερα.

Σημαντικό μερίδιο για το επίτευγμα αυτό οφείλεται και σε πολλά μέλη της Ε.Α.Α. που βοήθησαν με την παρουσία κα το έργο τους. Εκτός από το Δ.Σ. που σύσσωμο ήταν παρόν, εξαιρουμένου του κ. Λευτεριώτη που για επαγγελματικούς λόγους δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί, πρέπει να αναφερθούν οι κ.κ. Ν. Κατσαράς, Μ. Μέρλος, Σ. Ευαγγελίδης, Γ. Κότσιρας, Δ. Δημητρέλλος, Θ. Παυλόπουλος, Κ. Σερμπατσένκο, Δ. Βαρδιάμπασης, και Γ. Παπαδαντωνάκης. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον Διευθυντή των αγώνων κ. Α.  Παπαδόπουλο που είχε και την συνολική ευθύνη της οργάνωσης καθώς επίσης και στον κ. Γ. Κωνσταντακάτο που διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος της Ελλανοδίκου επιτροπής. Σε όλους αυτούς αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που με την παρουσία και βοήθειά τους τίμησαν την Ελλάδα και την Ε.Α.Α.

Αλλες αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες μέλη μας έλαβαν μέρος κατά το 2000, είναι και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγώνων ταχύτητας F3D και Q500 στις οποίες πήρε μέρος ο κ. Κυριτσόπουλος καταλαμβάνοντας την 3η θέση αντίστοιχα και στις δύο κατηγορίες, καθώς επίσης και η συμμετοχή αρκετών νέων μας στη νέα αθλητική κατηγορία F3PL-GR (ακρίβεια προσγείωσης) που συνδιοργάνωσε η ΕΑΑ μαζί με την αερολέσχη Χαλκίδας στο μοντελοδρόμιό της στην Λάμψακο. Ελαβαν μέρος τα μέλη μας κ.κ. Γ. Ζήβας, Κ. Σερμπατσένκο, Α. Σκουρλής, Β. Κυριτσόπουλος, Π. Πετρόπουλος και Μ. Βαβουράκης.

Τέλος εκτός από τους πιό πάνω αγώνες και εκδηλώσεις  που η Ε.Α.Α. υποστήριξε με αθλητές και βοηθούς πρέπει να αναφερθούν και 2 αγωνιστικές ημέρες επιλογής Εθνικής ομάδας F3J και συγχρόνως Πανελληνίου πρωταθλήματος F3J που οργάνωσε και διεξήγαγε η Ε.Α.Α. στον Ορχομενό Βοιωτίας στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2000.

Τέλος να αναφερθεί η καθοριστική συμβολή και πάλι του Γ. Κωνσταντακάτου, με την ιδιότητα του εκπροσώπου του αερομοντελισμού στο ΔΣ της ΕΛ.Α.Ο., στην παραγωγή και επεξεργασία των Κανονισμών του αεραθλήματος του αερομοντελισμού

Ολη αυτή η αεραθλητική δραστηριότητα πιστεύουμε ότι θα μετρήσει θετικά υπέρ του σωματείου μας στον κατ' έτος αθλητικό απολογισμό βάσει του οποίου κατανέμεται η οικονομική επιχορήγηση από την ΓΓΑ μέσω της ΕΛ.Α.Ο. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η Ε.Α.Α. έχει ήδη εισπράξει 480.000 δρχ για αθλητική δραστηριότητα του 1999 και επίσης έχει λαμβάνειν επιπλέον 543.333 δρχ. πάλι από την ΕΛ.Α.Ο. για αθλητική δραστηριότητα του 2000.

Τελειώνοντας πρέπει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της αναγνώρισης μας από την ΓΓΑ το παρόν ΔΣ μερίμνησε για την τακτοποίηση όλων των σχετικών βιβλίων που απαιτούνται, θεωρώντας τα αρμοδίως στο γραφείο Φυσικής Αγωγής της Νομαρχίας Αθηνών. Ετσι το σωματείο μας και με την πρόσφατη (εντός του 2000) κατάθεση όλων των δικαιολογητικών στην εφορία της έδρας μας και την έκδοση ΑΦΜ μπορούμε να πούμε ότι είναι πλήρως τακτοποιημένο, σε ότι αφορά τα τυπικά και γραφειοκρατικά.horizontal rule

[ θεματικός πίνακας ] - [ πρώτη σελίδα ]