Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών

Επιδείξεις

  [ θεματικός πίνακας ]

 

Γήπεδο ΑΕΚ

3 Ιουνίου 1967

(ετήσιες γυμναστικές επιδείξεις Λεοντείου Λυκείου)

η πρόσκληση του "Λεοντείου Λυκείου"

horizontal rule

Δεν έχουμε φωτογραφίες από την επίδειξη, αλλά παραθέτουμε μία φωτογραφία που τραβήχτηκε σε προπόνηση, και δείχνει τα δύο μοντέλα που έλαβαν μέρος στην επίδειξη.

Αριστερά το Thunderbird (Ι.Κ.) και δεξιά το Sting Ray (Π. Σοφός)

αρχείο jkon

horizontal rule

Ο jkon θυμάται:

Από την ΕΑΑ είχαν αποσταλεί επισήμως οι Αρώνης Παναγιώτης, Σοφός Παναγιώτης, Ντούφης Βασίλης, Κωνσταντακάτος Γιάννης, και Νεγρεπόντης Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πετούσαμε το απόγευμα, πριν την έναρξη των επιδείξεων, αλλά ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας, επαρκούσε για τρεις πτήσεις. Πρώτος πέταξε ο Παναγιώτης Αρώνης, και δεύτερος εγώ.

Τρίτος στη σειρά ήταν ο Παναγιώτης Σοφός. Τον βοηθάω να βάλει μπροστά, και κρατάω το Sting Ray για την απογείωση. Ομως ο κινητήρας λειτουργούσε πολύ σφυριγμένος. Εγώ έχοντας την εμπειρία ότι μετά την απογείωση το μίγμα πτωχαίνει, καλοπροαίρετα ανοίγω λίγο την βελόνα, και το αφήνω να απογειωθεί.

Δυστυχώς σ' αυτό το μοντέλο συνέβαινε το αντίθετο. Οι κραδασμοί στο έδαφος έκαναν το καύσιμο να αφρίζει, και το μίγμα πτωχό. Μετά την απογείωση, σταματούσαν οι κραδασμοί και το μίγμα ήταν κανονικό.

Ετσι μετά την απογείωση ο κινητήρας μπούκωσε, και δεν είχε την δύναμη και την ταχύτητα να κάνει ακροβατικά. Ο Παναγιώτης μου είπε ότι το έκανα επίτηδες για να μη φανεί ότι πετούσε καλύτερα από εμένα. Μέχρι και σήμερα, κάθε φορά που συναντιόμαστε μου θυμίζει το "σαμποτάζ" που του έκανα.

Γήπεδο ΑΕΚ

Ιούνιος 1969

(ετήσιες γυμναστικές επιδείξεις Λεοντείου Λυκείου)

Αρης Οικονόμου με το Nobler, Γιάννης Στουγιαννίδης, Γιάννης Κωνσταντακάτος με το Thunderbird

αρχείο jkon

horizontal rule

Ο Αρης Οικονόμου κρατάει το Nobler, ο Γιάννης Στουγιαννίδης εκκινεί τον κινητήρα

αρχείο jkon

horizontal rule

η στιγμή απογείωσης του Thunderbird

αρχείο jkon

horizontal rule

περιοδικό Τεχνική Εκλογή 12/69

[ θεματικός πίνακας ] - [ πρώτη σελίδα ]