Ενωση Αερομοντελιστών Αθηνών

Δημόσιες σχέσεις

  [ θεματικός πίνακας ]

 

Ραδιόφωνο - Τηλεόραση

1962-1968

Πρακτικό #61 ΔΣ ΕΑΑ 19/6/62

Θέμα VΙον Ραδιοφωνική ομιλία

Κατόπιν συστάσεως του κ. Αγγελ αποφασίζεται όπως η ΕΑΑ προβή εις ραδιοφωνικήν ομιλίαν περί αερομοντελισμού δια του Ραδιοφωνικού Σταθμού των Ενόπλων Δυνάμεων και ανατίθεται εις τον κ. Αναστ. Σαπουνάκην η προετοιμασία ταύτης.

horizontal rule

Πρακτικό #62 ΔΣ ΕΑΑ 28/8/62

Θέμα ΙΙΙον Ραδιοφωνική ομιλία

Ανακοινούται ότι ο κ. Αγγελ επανήλθεν επί προηγουμένης προτάσεώς του προς τον κ. Πρόεδρον, όπως προβή εις Ραδιοφωνικήν ομιλίαν περί αερομοντελισμού δια του Ραδιοφωνικού Σταθμού των Ενόπλων δυνάμεων.

horizontal rule

Πρακτικό #63 ΔΣ ΕΑΑ 2/10/62

Θέμα 3ον Ραδιοφωνική ομιλία

Ανακοινούται υπό του κ. Προέδρου ότι ο κ. Αγγελ του υπέμνησεε πρότασίν του, όπως κάμη ραδιοφωνικήν ομιλίαν περί Αερομοντελισμού εις το ραδιόφωνον των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Σαπουνάκης παρακαλεί όπως απαλλαγή της συντάξεως της ομιλίας λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας.

horizontal rule

Πρακτικό #155 ΔΣ ΕΑΑ  7/5/68

Θέμα 4ον Ραδιοφωνικαί εκπομπαί

Ο κ. Πρόεδρος λέγει ότι ο κ. Αγγελ του ετηλεφώνησε προ τινων ημερών και του συνέστησε να συντάξωμεν συντόμως διαφημιστικάς ανακοινώσεις - τύπου σφήνας - τας οποίας θα εφρόντιζε να εκπέμπη κατά καιρούς ο σταθμός Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανατίθεται εις την επιτροπήν Δημοσίων Σχέσεων η σύνταξις των εν λόγω ανακοινώσεων.

 

1971 + 1973

 

Πρακτικό #213 ΔΣ ΕΑΑ 1/6/71

Θέμα 8ον

Τη προτάσει του κ. Παυλιόγλου απεφασίσθη όπως αποσταλή έγγραφον πρός την υπηρεσίαν ειδήσεων και επικαίρων με θέμα την επαφήν αρμοδίου της υπηρεσίας με τον κ. Παυλιόγλου προς συζήτησιν θεμάτων αφορόντων την διάδοσιν του Αερομοντελισμού.

 

horizontal rule

Πρακτικό #222 ΔΣ ΕΑΑ 3/12/71

Θέμα 2ον

Εκλήθη εις την αίθουσαν ο εκπρόσωπος της τηλεοράσεως της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. κ. --------- (παραλείπεται σκοπίμως το όνομα) όστις και προετοίμασε μετά των μελών του Συμβουλίου την τηλεοπτικήν εκπομπήν της Δευτέρας 6ης Δεκεμβρίου.

Ο jkon θυμάται:

Ιστορία Α'

Εκπρόσωποι της Ε.Α.Α. στην εκπομπή του Επιτελείου Αεροπορίας, την 6η Δεκεμβρίου 1971, ήταν ο Γιώργος Σεβαστός, ο Κώστας Κόλλιας και εγώ.

Η εκπομπή ξεκινούσε στις 6 το απόγευμα. Μερικές ώρες νωρίτερα, με το αυτοκίνητό μου ήδη φορτωμένο έως επάνω με πολλά μοντέλα από το εργαστήριό μου, περνάω πρώτα από τον φίλο αερομοντελιστή Αλέκο Παναγόπουλο, στην Πεύκη, και παραλαμβάνω και ένα τ/κ ακροβατικό μοντέλο με τον πομπό του, για να το επιδείξουμε στην εκπομπή. Κανείς άλλος δεν είχε εκείνη την εποχή μάχιμο μοντέλο και μάλιστα ωραία φινιρισμένο.

Φθάνοντας στο στούντιο της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. στην οδό Μεσογείων, ο παρουσιαστής κ. -------- μας δίνει ένα χαρτί με ερωτήσεις / απαντήσεις, βασισμένο σε κείμενα που του είχαμε δώσει πριν λίγες μέρες στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για εμένα είχε συντάξει μία απάντηση πολύ μεγάλη, περίπου 8 γραμμές δακτυλογραφημένες αερολογίες.

Του λέω: -  Δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα αυτά απ' έξω.

-  Μα είναι εύκολο, απαντά.

-  Δεν υπάρχει περίπτωση να το πω αυτό όλο μαζί συνεχίζω ....σας παρακαλώ σπάστε την ερώτηση σε δύο -τρία μέρη.

-  Εντάξει.

Μας πασαλείβουν με πούδρα να μη γυαλίζουν τα πρόσωπά μας, και μπαίνουμε για πρόβα.

Τότε βλέπουν ότι το μοντέλο του Αλέκου έχει επάνω του χαλκομανίες από τρεις γνωστές μάρκες λιπαντικών και άλλων προϊόντων. Πανικός - "έμμεση διαφήμιση" φωνάζουν.

- Να ξύσετε τις χαλκομανίες να φύγουν μας λένε.

- Οχι, απαντάμε.

Οπότε αποφασίζουν και κολλάνε με σελλοτέϊπ ένα χαρτί επάνω τους για να τις κρύψουν. Φανταστείτε ένα μοντέλο με τρία χαρτάκια να κρέμονται από το πλάϊ της ατράκτου...

Το μοντέλο βέβαια ήταν πασαλειμμένο από τα λάδια και δεν κόλλαγε εύκολα το σελλοτεϊπ. Κάθε τόσο ξεκόλλαγε και έπεφτε το χαρτί. Ετρεχε ο φροντιστής και το ξανακόλλαγε.

Κάνουμε την πρόβα, και όταν ο παρουσιαστής μου κάνει την ερώτηση με την μεγάλη απάντηση, του απαντώ περίπου τα μισά... δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι του είπα πριν. 

Αρχίζει η εκπομπή, κατεβαίνω από την καρέκλα μου, δείχνω πως λειτουργεί το τηλεκατευθυνόμενοί, και στη συνέχεια κατεβαίνει και ο Κώστας και βάζουμε μπροστά μία ντίζελ Taifun Orkan, σε ένα μοντέλο Goodyear Racing. Ο σκοπός ήταν να τη σβήσουμε μετά από 5 δευτερόλεπτα, αλλά όσο κι' αν προσπαθούμε αυτή να μην σβήνει με τίποτε. Ανοίγουμε τη συμπίεση, τίποτε, αρχίζουμε να ανοίγουμε τη βελόνα να μπουκώσει, τίποτε, στρέφουμε το μοντέλο έτσι ώστε να έρθει η δεξαμενή από επάνω, και τελικά μετά από ώρα τα καταφέρνουμε.

Καθόμαστε πάλι στις θέσεις μας και συνεχίζουμε τα μπλα... μπλα... μπλα...

Ο παρουσιαστής μου κάνει πάλι την περίεργη ερώτηση, αλλά αυτή τη φορά του λέω λιγότερα κι' από τα μισά.

Εκείνος περιμένει να τα πω ολα, εγώ έχω κολλήσει και καταλήγουμε να κοιταζόμαστε επί αρκετά δευτερόλεπτα χωρίς να μιλάει κανένας μας. Τέλος το παίρνει απόφαση, και περνάει σε επόμενη ερώτηση.

Μίλησαν και ο Γιώργος και ο Κώστας, και εν κατακλείδι, η εκπομπή είχε επιτυχία. Ετσι συμφωνήθηκε να επαναληφθεί μετά από κάποιο χρόνο.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος της ιστορίας όμως δεν βρίσκεται στην παραπάνω εκπομπή αλλά στην επομένη που προγραμματίστηκε κάποια στιγμή για τη Δευτέρα 26η Νοεμβρίου 1973.

 

Ιστορία Β'

 

Το σπίτι μου ήταν στην οδό Μάρνη, στη διασταύρωση με την Γ' Σεπτεμβρίου, ένα τετράγωνο μακριά από το Πολυτεχνείο.

Εχοντας ακόμα νωπά στη μνήμη μου τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ξημερώνει η Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, και διαπιστώνω ότι έξω από το σπίτι μου πέφτει ξύλο. Οποιος περνάει και δεν τους αρέσει η φάτσα του, τις τρώει. (Πραξικόπημα Ιωαννίδη).

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, για να προβλέψει κανείς ότι έτσι και παρκάριζα το αυτοκίνητο έξω από την πόρτα μου και άρχιζα να το φορτώνω με τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα και πομπούς, πόσο ξύλο θα έτρωγα και που τελικά θα κατέληγα. 

Περιμένω μήπως αλλάξει τίποτε, και κατά τις 1 μετά το μεσημέρι τηλεφωνώ στο μέλος του Δ.Σ. Βύρωνα Μπακέλα, που είχε κανονίσει την εκπομπή με τον κ. ---------, του εξηγώ τι συμβαίνει, και καταλήγω στο ότι:

 - Εγώ δεν βγαίνω από την πόρτα του σπιτιού μου.

Ο Βύρωνας με παίρνει πίσω και μου λέει:

- Να πάρεις εσύ τον --------- τηλέφωνο γιατί δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του.

Πράγματι παίρνω τον ---------, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ προσπαθεί να με μεταπείσει:

-  Με καταστρέφετε, ...δεν έχω εναλλακτικό θέμα, ...τι θα παρουσιάσω εγώ στην εκπομπή το απόγευμα;

- Δεν με νοιάζει, βάλτε επανάληψη μία παλιά εκπομπή σας. Εγώ δεν βγαίνω από το σπίτι μου. Πως αλλιώς να σας το πω;

Ετσι η συμμετοχή μας στη δεύτερη εκπομπή ματαιώθηκε λόγω ... "ανωτέρας βίας". Και όταν λέω "ανωτέρα βία" δεν υπερβάλλω. 

 
 
 
 

Θα συμπληρωθεί εν καιρώ

[ θεματικός πίνακας ] - [ πρώτη σελίδα ]